Jongen (16) springt metrotunnel in tijdens vluchtpoging Delfshaven Rotterdam

Date:

Share post:

- Advertisement -

Rotterdam – Een 16-jarige jongen heeft zaterdagavond geprobeerd aan een bekeuring voor zwartrijden en niet het niet dragen van een mondkapje bijna met een mogelijke dood moeten bekopen. De jongeman werd op het Marconiplein gecontroleerd maar kneep er tussenuit. Hij sprong de metrobak in en vluchtte de tunnel in. Direct werd het metroverkeer stilgelegd en ging de politie en de handhavers op onderzoek uit.

De hulpverleners wachtten de jongen op bij metrostation Delfshaven, zelf de tunnelbak in gaan is levensgevaarlijk. Op de derde rail, de voeding voor de metro staat 750 volt. Één aanraking met de derde rail kan leiden tot de dood.

Op het metrostation Delfshaven ging de verdachte weer rennen, agenten waren sneller en konden hem op de Jan Kobelstraat aanhouden. De jongen was zo buiten adem dat zijn maaltijd weer naar boven kwam. De jongeman is op het politiebureau opgehaald door zijn ouders.

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

Gerelateerd