vrijdag, mei 27, 2022
14.1 C
Rotterdam
vrijdag 27 mei 2022

Zeven incidenten omgeving Dantestraat Rotterdam, ook politievoertuig bekogeld met molotovcocktail

- advertentie -

Rotterdam – De politie is op zoek naar getuigen van een reeks incidenten in Rotterdam Zuid in de omgeving van de Catullusweg en de Dantestraat. In die omgeving werden meerdere brand gesticht en is de politie met een molotovcocktail bekogeld.

Het eerste incident vond plaatst tijdens de jaarwisseling. In een klaslokaal aan de Catullusweg werd brand gesticht, hierdoor ontstond er grote schade aan het klaslokaal. Dit gebeurde omstreeks 23.15 uur op 31 december 2020

Het tweede incident gebeurde rond 00.25 uur, een politieauto die over de Dantestraat reed kreeg een brandbom vanuit een groepje jongeren toegeworpen. De brandbom klapte vijf a tien meter van de auto. De jongeren waren als snel gevlogen.

Niet veel later omstreeks 03.45 uur werd op de Horatiusstraat wederom een explosief gegooid. Die zorgde voor veel schade aan de ingang en hal van een schoolgebouw.

Tussen zaterdagavond 2 januari 22.00 uur en zondagochtend 02.30 uur werd op nog vier plekken in de wijk zwaar vuurwerk gebruikt voor explosies die voor grote schrik en aanzienlijke schadeposten zorgde. Aan de Dantestraat vlogen de ruiten van een gemeentepand eruit en ontstond brand. Er vielen gelukkig geen gewonden.  Wel moesten meerdere bewoners van de bovengelegen appartementen tijdelijk hun woning uit.

Inmiddels is er sporen- en buurtonderzoek gedaan en zijn camerabeelden veiliggesteld van de verschillende incidenten. Er worden overeenkomsten gezien, onderzocht wordt nog of er daadwerkelijk samenhang is.
Bij twee van de incidenten zouden drie mannen in donkere kleding en met capuchons over hun hoofden zijn gezien die wegrenden.

Verdachte situatie? Bel 112
Politie en gemeente hebben inmiddels het toezicht in de wijk verscherpt. Er wordt zichtbaar en onzichtbaar extra gesurveilleerd en er zijn mobiele camera’s geplaatst. Zie je een verdachte situatie? Bel altijd 112.


Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp+31103070855 of Mailredactie@nieuwsopbeeld.nl


 

- Advertisement -

Laatste nieuws

- advertentie -
spot_img

Meest gelezen

Like ons ook op

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,222VolgersVolg
- advertentie -