Politie start onderzoek na gewond raken jongen met beperking in Rotterdam op nieuwjaarsdag

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – De politie is een onderzoek gestart, nadat een 18-jarige jongen met een verstandelijke beperking op nieuwjaarsdag gewond is geraakt door vuurwerk. Eventuele getuigen worden gevraagd zich te melden.

Het incident vond plaats rond 15.30 uur op de Crooswijksestraat. Het 18-jarige slachtoffer liep op de Crooswijksestraat bij sportcomplex Schuttersveld, terwijl twee mannen vuurwerk aan het afsteken waren.

- Advertisement -

Wat er daarna is gebeurd, is vooralsnog onduidelijk. De politie vermoedt dat er vuurwerk naar de jongen is gegooid of dat ze hem vuurwerk in de hand hebben gedrukt en daarna hebben aangestoken.

Signalement
De twee mensen die er vermoedelijk bij waren die middag zijn een kleine en een grote man. De kleine man had grote ogen, een capuchon op en droeg een tweekleurige jas. Donkerblauw aan de onderkant en lichtblauw aan de bovenkant en armen.

Traumatische ervaring en gipshand
Door de verstandelijke beperking was het incident zwaar traumatiserend voor de jongen. Door het incident zelf moest zijn hand in het gips.

Politieonderzoek
Omdat het nog niet geheel duidelijk is wat er gebeurd is, startte de politie een onderzoek. Camerabeelden zijn al veiliggesteld en worden bekeken. Ook is er al met een aantal getuigen gesproken, maar de politie hoopt dat meer mensen zich met aanvullende informatie zich melden.

Informatie delen kan door te bellen met 0900-8844. U kunt vragen naar de afdeling VVC van het basisteam Maas & Rotte. Anoniem tips melden kan via Meld Misdaad Anoniem op de website of via 0800-7000.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Verdachte vrouw (45) van drugslab in snackbar Rotterdam weer op vrije voeten

Rotterdam - De politie heeft de vrouw van 45 jaar die afgelopen weekend werd aangehouden in het onderzoek...

Vliegtuigje komt naast de landingsbaan terecht Rotterdam The Hague Airport

Rotterdam - Woensdagmiddag 19 juni is er een klein vliegtuigje van de landingsbaan geraakt tijdens, dit gebeurde terwijl...

Politie onderzoekt schietpartij Fresiastraat Rotterdam-Schiebroek

Rotterdam - Op de Fresiastraat in de Rotterdamse wijk Schiebroek heeft dinsdagavond rond 23:15 uur een mogelijke beschieting plaatsgevonden....

Politie zoekt getuigen van steekpartij Spruytstraat Rotterdam

Rotterdam - Zaterdag- op zondagnacht rond 01.30 uur troffen agenten een gewonde man aan in een woning aan...