zaterdag, mei 8, 2021
16.3 C
Rotterdam
zaterdag 8 mei 2021

Samenvatting persconferentie Corona 12 januari : Lockdown 3 weken verlengd

Het kabinet heeft zojuist bekend gemaakt dat de lockdown verlengd is tot en met 9 februari. Dit houdt in dat dezelfde maatregelen worden verlengd.

Het primair onderwijs gaat mogelijk vanaf 25 januari open, Het kabinet wacht nog op het onderzoek onder de verspreiding van kinderen.

Een mogelijke avondklok wordt nog nader bekeken. Dit is vooral bedoeld om de groepsvorming onder jongeren tegen te gaan. Ook kan er dan minder thuisbezoek plaatsvinden, hier vinden nog steeds de meeste besmettingen plaats. Hiervoor vindt nog een spoedvergadering plaats om te kijken naar de effectiviteit.

Reizen wordt afgeraden tot en met maart. Boek geen reis, landen gaan niet open. En het kan zijn dat er extra maatregelen kunnen volgen.

De economische gevolgen zijn gigantisch. De laatste spaarcenten gaan inmiddels in rook op. De overheid geeft aan dat ze niet alle pijn bij de ondernemers kunnen helpen. Er wordt bovenop de lopende economische steunpakketten extra maatregelen genomen. Wat dat wordt is nog niet bekend gemaakt.

De Maatregelen geldig tot en met 9 februari,

  1. Vanaf woensdag 16 december tot en met maandag 9 februari wordt onderwijs op afstand de norm. Van primair onderwijs tot universiteiten. Uitzonderingen voor praktijkonderwijs en persoonlijke begeleiding voor leerlingen die aandacht nodig hebben. De kinderopvang is ook gesloten, alleen voor ouders met een vitaal beroep blijft dit beschikbaar.

2. Winkels voor 1e levensbehoeften blijven open. Supermarkten, Weekmarkten, Slagers, drogisterijen, opticiens gaan niet dicht. Alle andere zaken worden gesloten, speciaal voor bouwmarkten blijven vooraf bestelde mogelijk om af te halen, bijvoorbeeld als er echt iets kapot gaat. Het ministerie geeft een nieuw fors steunpakket vrij, hoe meer omzetverlies hoe meer steun.

3. Alle publiektoegangelijke locaties zijn gesloten, binnen en buiten. Denk daarbij aan bioscopen, theaters. Hotels blijven wel open, maar zonder horecavoorziening. Locaties voor uitvaarten blijven wel open, ook bij de bibliotheek mag er afgehaald worden. Tandartsen en Fysiotherapeuten mogen blijven werken.

4.Thuis niet meer dan 2 gasten per dag ontvangen. Buiten een groepsgrootte van maximaal twee, dus niet meer dan met 1 vriend of 1 vriendin tenzij het een huishouden betreft.

5. Alle zwembaden en binnensportlocaties worden gesloten, buiten sporten zoals voetballen tot 18 jaar blijft mogelijk. Boven de 18 in teamverband niet mogelijk.

6. Het dringende advies blijft, blijf thuis. Maak geen onnodige reisbewegingen. Heb je bijvoorbeeld een vakantiehuisje gehuurd kun je daar gewoon heen, maar blijf daar aanwezig. Horeca en faciliteiten zijn gesloten.

7. Werk thuis tenzij het echt niet anders kan, op het werk vinden teveel besmettingen thuis. Minister Rutte geeft aan dat werkgevers er goed aan moeten meewerken. Het openbaar vervoer is alleen bedoeld voor noodzakelijke reizen. Denk niet in aanpassingen dat het wel veilig kan, veel besmettingen worden binnen de werksfeer opgevangen.

 

 

Related Articles

Magneetvissers vissen handgranaat op in Rotterdam

0
Rotterdam - Magneetvissers hebben zaterdagmiddag rond 15.30 uur een handgranaat opgevist in de Schie. De...

Amsterdammer (21) aangehouden voor serie explosies in Rotterdam

0
Rotterdam - Politieonderzoek leidde vrijdagvanavond naar een verdachte die in verband wordt gebracht met een...

Vrachtwagen kantelt op Reewegviaduct A15 Rotterdam

0
Rotterdam - Op het Reewegviaduct boven de A15 in Rotterdam is vrijdagavond rond 21.00 uur...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

Vrachtwagen met container kantelt op A15 bij Charlois

Vrachtwagen met container kantelt op A15 bij Charlois [...]

Politie pakt Amsterdammer (21) voor explosies in Rotterdam

Politie pakt Amsterdammer (21) voor explosies in Rotterdam [...]

Weer een mooie dag voor terrassen in Witte de With

Weer een mooie dag voor terrassen in Witte de With [...]

Nieuwe Primark al even open, maar het blijft druk

Nieuwe Primark al even open, maar het blijft druk [...]

Ziekenhuizen kunnen zorg voor Songfestival niet garanderen

Ziekenhuizen kunnen zorg voor Songfestival niet garanderen [...]

Stay Connected

9,383FansLike
640VolgersVolg
7,968VolgersVolg