Samenvatting persconferentie Corona 12 januari : Lockdown 3 weken verlengd

Date:

Deel bericht:

Het kabinet heeft zojuist bekend gemaakt dat de lockdown verlengd is tot en met 9 februari. Dit houdt in dat dezelfde maatregelen worden verlengd.

Het primair onderwijs gaat mogelijk vanaf 25 januari open, Het kabinet wacht nog op het onderzoek onder de verspreiding van kinderen.

- Advertisement -

Een mogelijke avondklok wordt nog nader bekeken. Dit is vooral bedoeld om de groepsvorming onder jongeren tegen te gaan. Ook kan er dan minder thuisbezoek plaatsvinden, hier vinden nog steeds de meeste besmettingen plaats. Hiervoor vindt nog een spoedvergadering plaats om te kijken naar de effectiviteit.

Reizen wordt afgeraden tot en met maart. Boek geen reis, landen gaan niet open. En het kan zijn dat er extra maatregelen kunnen volgen.

De economische gevolgen zijn gigantisch. De laatste spaarcenten gaan inmiddels in rook op. De overheid geeft aan dat ze niet alle pijn bij de ondernemers kunnen helpen. Er wordt bovenop de lopende economische steunpakketten extra maatregelen genomen. Wat dat wordt is nog niet bekend gemaakt.

De Maatregelen geldig tot en met 9 februari,

  1. Vanaf woensdag 16 december tot en met maandag 9 februari wordt onderwijs op afstand de norm. Van primair onderwijs tot universiteiten. Uitzonderingen voor praktijkonderwijs en persoonlijke begeleiding voor leerlingen die aandacht nodig hebben. De kinderopvang is ook gesloten, alleen voor ouders met een vitaal beroep blijft dit beschikbaar.

2. Winkels voor 1e levensbehoeften blijven open. Supermarkten, Weekmarkten, Slagers, drogisterijen, opticiens gaan niet dicht. Alle andere zaken worden gesloten, speciaal voor bouwmarkten blijven vooraf bestelde mogelijk om af te halen, bijvoorbeeld als er echt iets kapot gaat. Het ministerie geeft een nieuw fors steunpakket vrij, hoe meer omzetverlies hoe meer steun.

3. Alle publiektoegangelijke locaties zijn gesloten, binnen en buiten. Denk daarbij aan bioscopen, theaters. Hotels blijven wel open, maar zonder horecavoorziening. Locaties voor uitvaarten blijven wel open, ook bij de bibliotheek mag er afgehaald worden. Tandartsen en Fysiotherapeuten mogen blijven werken.

4.Thuis niet meer dan 2 gasten per dag ontvangen. Buiten een groepsgrootte van maximaal twee, dus niet meer dan met 1 vriend of 1 vriendin tenzij het een huishouden betreft.

5. Alle zwembaden en binnensportlocaties worden gesloten, buiten sporten zoals voetballen tot 18 jaar blijft mogelijk. Boven de 18 in teamverband niet mogelijk.

6. Het dringende advies blijft, blijf thuis. Maak geen onnodige reisbewegingen. Heb je bijvoorbeeld een vakantiehuisje gehuurd kun je daar gewoon heen, maar blijf daar aanwezig. Horeca en faciliteiten zijn gesloten.

7. Werk thuis tenzij het echt niet anders kan, op het werk vinden teveel besmettingen thuis. Minister Rutte geeft aan dat werkgevers er goed aan moeten meewerken. Het openbaar vervoer is alleen bedoeld voor noodzakelijke reizen. Denk niet in aanpassingen dat het wel veilig kan, veel besmettingen worden binnen de werksfeer opgevangen.

 

 

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Scooterrijder aangehouden na achtervolging Gruttostraat Rotterdam

Rotterdam - De politie wilde vanavond een groepje jongeren op scooters controleren. Toen de motoragent hun een stopteken...

Aanhouding na aantreffen versnijdingspand Van Adrichemweg Rotterdam

Rotterdam - Op vrijdagmiddag 19 april heeft de politie in een woning aan de Van Adrichemweg een versnijdingspand...

Zeiljacht loopt op de blokken, twee personen gered Maasvlakteboulevard Maasvlakte

Maasvlakte Rotterdam - Zaterdagochtend 20 april rond 11.25 uur heeft er een ongeval plaatsgevonden. Vanmorgen is er een zeiljacht...

Schade aan woningen na explosie Kruisdijk Poortugaal

Poortugaal - Vrijdagavond 19 april rond 21.37 uur heeft er een explosie plaatsgevonden aan de Kruisdijk in Poortugaal....