OM looft 7500 euro uit voor gouden tip na explosies in Rotterdam Zuid

Date:

Share post:

Rotterdam – Het openbaar Ministerie looft een beloning uit van 7500 euro voor de gouden tip die leidt tot aanhouding van de dader(s). Omtrent de vernielingen in Rotterdam Zuid in de omgeving van de Catullusweg in Rotterdam. In Bureau Rijnmond wordt daar vanavond extra aandacht aan besteed.

De politie onderzoekt een reeks van zeven incidenten

  • 31 december : Rond 23.15 uur zorgde een vuurwerkbom voor zeer veel schade bij een school aan de Catullusweg. Er ontstond brand en hierdoor een zeer forse schade.
  • 01 januari : Jongeren gooien een molotovcocktail naar een politiewagen. Deze explodeerde op vijf a tien meter van de auto. De jongeren gingen er als een speer van door
  • 01 Januari : Rond 03.45 uur was een School aan de Horatiusstraat het Doelwit. Wederom een fikse explosie zorgde voor veel schade aan de ingang en de hal van de school.
    ravage in schoolgebouw
  • Zaterdag 2 januari en zondag 3 januari : Op vier plekken is er veel schade ontstaan door het gebruik van de zware explosieven. Op de Dantestraat vloog er door de klap een ruit uit en ontstond er brand. De brand was snel geblust maar bewoners boven de winkel moesten tijdelijk uit hun woningen.
    Lees ook : Explosie vernield gemeentepand
    vlammen na explosie bij pand Dantestraat
- Advertisement -

De politie heeft inmiddels met sporen- en een buurtonderzoek een goed beeld van de daders. Hiervoor zijn onder andere camerabeelden veiliggesteld. Er worden overeenkomsten gezien in de groep van de daders. Bij twee van de incidenten zouden drie mannen in donkere kleding en met capuchons over hun hoofden zijn gezien die wegrenden.

Politie en gemeente hebben inmiddels het toezicht in de wijk verscherpt. Er wordt zichtbaar en onzichtbaar extra gesurveilleerd en er zijn mobiele camera’s geplaatst. Zie je een verdachte situatie? Bel altijd 112.

Mensen die meer informatie denken te hebben over de verantwoordelijken voor deze levensgevaarlijke acties of camerabeelden hebben die ze nog niet gedeeld hebben met de politie, worden gevraagd contact op te nemen.

Dat kan via het tipformulier op politie.nl, via de opsporingstiplijn: 0800-6070 of aanoniem via 0800-7000.
Wil je een vertrouwelijk gesprek met Team Criminele Inlichtingen? Bel 088 – 661 77 34 of kijk voor meer info op https://www.politie.nl/themas/team-criminele-inlichtingen.html

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

Gerelateerd