Gisteren maakte Lodewijk Asscher na veel kritiek op zijn rol in de toeslagenaffaire al bekend om volledig uit de Haagse politie te stappen. Premier Mark Rutte gaat wel door als lijsttrekker voor de VVD en zal over twee maanden net als Wopke Hoekstra voor de CDA als lijsttrekker doorgaan.

Ouders onterecht als fraudeurs aangemerkt
De belastingdienst heeft jarenlang onterecht ouders die kinderopvangtoeslag kregen als fraude aangemerkt. Dit betekende dat als zij ook maar een kleine fout maakte met bijvoorbeeld het te laat doorgeven van de eigen bijdrage, direct alle verkregen toeslagen moesten terugbetalen. Dit kon niet in termijnen waardoor de ouders financiële gigantisch in de problemen kwamen. Kon er niet worden betaald ging de fiscus over tot verregaande invorderingsmaatregelen zoals het in beslag nemen van auto’s of gedwongen woningverkoop.