Grote cocaïnevangst in haven Rotterdam, 1069 kilo verstopt tussen oldtimers en bier

Date:

Share post:

De Douane heeft afgelopen vrijdag twee partijen cocaïne onderschept in de Rotterdamse haven. In totaal werd er 1069 kilo drugs met een straatwaarde van ruim 80 miljoen euro aangetroffen.

839 kilo drugs zaten verstopt in twee oude Volkswagen busjes die afkomstig waren uit Brazilië. De ontvanger van de oldtimers heeft vermoedelijk niets te maken met de drugs. In een andere partij werd 230 kilo drugs in een lading met bier aangetroffen. Omdat ook ongebrande noten werden aangetroffen tussen de verdovende middelen is het HARC-team direct een onderzoek gestart.

Uit dat onderzoek blijkt dat personen vermoedelijk gebruik hebben gemaakt van de switchmethode. Elders op het haventerrein werd een container aangetroffen geladen met ongebrande noten uit Argentinië. De container met de ongebrande noten lijkt te zijn gebruikt om de verdovende middelen naar Nederland te brengen. De lading was bestemd voor een bedrijf in Rusland, het bedrijf heeft vermoedelijk niets met de smokkel te maken.

De drugs is vernietigd

Beeld : Openbaar Ministerie Rotterdam
- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

Gerelateerd