Politie haalt drie vuurwapens van straat in Rotterdam

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – De politie heeft woensdag 20 januari drie vuurwapens in beslag genomen op drie afzonderlijke plekken. De politie is blij met de vangst.

Aan de Gerrit Rietveldstraat vond een omwonende een vuurwapen in een papiercontainer van een woning. De politie werd gealarmeerd die het wapen in beslag nam en een 18-jarige Rotterdammer in de woning aanhield.

- Advertisement -

Later op de avond controleerden agenten een auto met drie dames op de Charloisse Lagedijk. In het voertuig vingen de dienders een glimp op van een vuurwapen, waarna zij een uitpraatprocedure (BTGV) met getrokken pistolen startten. De drie jongevrouwen, een 18-jarige Barendrechtse en een 16- en 17-jarige uit Den Haag, zijn aangehouden.

Achtervolging
In de vroege ochtenduurtjes zagen agenten op de Admiraliteitskade een auto rijden met vier personen. Deze sloegen op de vlucht voor de politie. Na een korte achtervolging gingen drie inzittenden er rennend vandoor.

Eén van hen, een 19-jarige Rotterdammer werd tijdens zijn vlucht aangehouden. Hij had een vuurwapen bij zich en werd aangehouden. Evenals de bestuurder, een evenoude Rotterdammer, die nog in de auto zit.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Rotterdammer en Schiedammer vast voor babbeltrucs in regio Rotterdam

Rotterdam - De politie heeft twee verdachten aangehouden die ervan worden verdacht meerdere diefstallen te hebben gepleegd door...

Woningen ontruimd door brand tegen geval Korte Vest Gouda

Gouda - Donderdagmorgen rond 06.00 uur zijn zes woningen ontruimd door een brand tegen de gevel. Op de...

Opnieuw explosie in woning Nieuwe Crooswijkseweg Rotterdam

Rotterdam - Bij een woning aan de Nieuwe Crooswijkseweg in Rotterdam-Crooswijk is afgelopen nacht geprobeerd om een explosief...

Explosie bij woning Averdijk Rotterdam IJsselmonde mogelijk vergissing

In Rotterdam IJsselmonde, aan de Averdijk, heeft zich in de nacht van dinsdag op woensdag een explosie voorgedaan,...