Eerste avondklok in Rotterdam een feit, vooral veel rust in Rotterdamse straten

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – De eerste uren van de avondklok is een feit, afgelopen zaterdagavond is om 21.00 uur de avondklok ingevoerd. Niemand mag meer zonder geldige reden op straat komen tenzij het echt niet anders kan. De politie is de enige die kan handhaven hierop, maandag komen daar de Handhavers van de gemeentes bij.

Op diverse plekken reden automobilisten in een fuik of kregen een stopteken. Agenten controleerden vervolgens of men de juiste documenten bij zich had. Bij foutieve documenten of een niet geldige reden wordt er niet gewaarschuwd maar direct bekeurd. Hoeveel bekeuren er precies zijn uitgeschreven is nog niet bekend.

- Advertisement -

Demonstranten bekeurd en aangehouden
Op de Binnenrotte in Rotterdam kwamen voor 21.00 uur zo’n 50 demonstranten bij elkaar. Zij demonstreerden tegen onder andere de avondklok. Omdat demonstreren tijdens de avondklok verboden is werd hen gesommeerd voor 21.00 uur weg te gaan. Dit bevel volgende ze niet op waarop er handhaving is opgetreden. Agenten schreven tientallen bekeuringen uit en verrichte enkele arrestaties.

Gesignaleerde man aangehouden
Op het Stationsplein in Capelle aan den IJssel controleerden agenten een bestuurder van een personenauto. Terwijl agenten zijn gegevens door het systeem haalden bleek dat de man nog zeker 15 dagen in hechtenis moest worden genomen. Om wat voor feit dat het gaat is niet bekend. Hij ging netjes mee naar het bureau en zal zijn straf uit gaan zitten.

Vooral heel rustig
Een rondje door de straten van Rotterdam en omstreken leert dat burgers in deze regio zich goed houden aan de regels voor de avondklok. Op de weg waren slechts enkele auto’s te vinden. Veelal taxi’s of bussen van het openbaar vervoer. In de voertuigen die dan wel op de weg waren zaten voornamelijk meer oudere personen. De jongere generatie stookte korte tijd op de Soetendaalseweg bijvoorbeeld op, en op andere plekken renden groepjes jeugd weg. Maar het totaal beeld geeft aan dat men zich netjes houd aan de afspraak om binnen te blijven.

Den Haag eveneens rustig
Ook in Den Haag was het tijdens de eerste avondklok rustig. De politie was zichtbaar aanwezig en controleerde of de aanwezige mensen op straat formulieren bij zich hadden. Her en der werden enkele brandjes gesticht, maar over het algemeen was het zeer rustig.

In Den Haag werd even voor het ingaan van de avondklok een scooter in brand gestoken

 

 

 

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Lichtgewonde bij eenzijdig ongeval Havendijk Schiedam

Havendijk, Schiedam - Woensdagavond 24 april rond 18.20 uur heeft er een ongeval plaatsgevonden. Een automobilist is door...

Uitslaande flatbrand aan Arrheniusweg in Rotterdam

Rotterdam - Woensdagochtend 24 april is een uitslaande brand uitgebroken in een flat aan de Arrheniusweg. Mede omdat...

Aanhouding na melding steekpartij Brede Hilledijk Rotterdam

Rotterdam - Op de Brede Hilledijk is vanavond rond 19.45 uur een melding van een steekpartij geweest. De...

Kind bekneld tussen dakluik van dakterras Maashaven Noordzijde Rotterdam

Rotterdam - Op het dakterras van woningen aan de Maashaven Noordzijde is vanavond rond 17.33 uur een kind...