zaterdag, mei 8, 2021
15 C
Rotterdam
zaterdag 8 mei 2021

Rellen in Rotterdam, politie zet traangas in en burgemeester Aboutaleb kondigt noodbevel af

Rotterdam – Rotterdam-Zuid is maandagavond veranderd in een oorlogsgebied nadat een groep van honderden jongeren rond 19.00 uur de confrontatie bewust op zocht met de politie. De situatie is zo ernstig, dat burgemeester Aboutaleb een noodbevel heeft afgekondigd voor het gebied Feijenoord en Bloemhof

De jongeren zorgen voor ernstige overlast, winkels worden geplunderd en er worden extreme vernielingen gepleegd. Auto’s worden in brand gestoken en de weg wordt geblokkeerd. Veel bushokjes en winkelruiten zijn compleet vernield.

De Mobiele Eenheid is in opperste staat van paraatheid, uit de gehele omgeving worden extra politiemensen opgetrommeld om de rust te laten wederkeren in de wijk. De politie heeft inmiddels meerdere arrestaties verricht. Er wordt inmiddels traangas ingezet en de Marechaussee bied inmiddels ondersteuning.

De VVD en Leefbaar Rotterdam eisen een snoeiharde aanpak, degenen die worden gepakt moeten de zwaarst mogelijke straffen krijgen. Deze rellen hebben niets meer te maken met het demonstreren tegen de avondklok. Ze praten over ontoelaatbaar gedrag van tuig dat zich in alle opzichten buiten de samenleving plaatst. Het politieoptreden wordt enorm gesteund.

Ook onrust in het Centrum
Eerder op de dag ging het mis op het Kruisplein, tientallen jongeren zochten de confrontatie met de politie. Er zijn daar uiteindelijk drie personen aangehouden. De Mobiele Eenheid wist het plein leeg te vegen waarop de rust weer terugkeerde.


Related Articles

Magneetvissers vissen handgranaat op in Rotterdam

0
Rotterdam - Magneetvissers hebben zaterdagmiddag rond 15.30 uur een handgranaat opgevist in de Schie. De...

Amsterdammer (21) aangehouden voor serie explosies in Rotterdam

0
Rotterdam - Politieonderzoek leidde vrijdagvanavond naar een verdachte die in verband wordt gebracht met een...

Vrachtwagen kantelt op Reewegviaduct A15 Rotterdam

0
Rotterdam - Op het Reewegviaduct boven de A15 in Rotterdam is vrijdagavond rond 21.00 uur...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

Vrachtwagen met container kantelt op A15 bij Charlois

Vrachtwagen met container kantelt op A15 bij Charlois [...]

Politie pakt Amsterdammer (21) voor explosies in Rotterdam

Politie pakt Amsterdammer (21) voor explosies in Rotterdam [...]

Weer een mooie dag voor terrassen in Witte de With

Weer een mooie dag voor terrassen in Witte de With [...]

Nieuwe Primark al even open, maar het blijft druk

Nieuwe Primark al even open, maar het blijft druk [...]

Ziekenhuizen kunnen zorg voor Songfestival niet garanderen

Ziekenhuizen kunnen zorg voor Songfestival niet garanderen [...]

Stay Connected

9,383FansLike
640VolgersVolg
7,968VolgersVolg