woensdag, september 22, 2021
12 C
Rotterdam
woensdag 22 september 2021

Rellen in Rotterdam, politie zet traangas in en burgemeester Aboutaleb kondigt noodbevel af

Rotterdam – Rotterdam-Zuid is maandagavond veranderd in een oorlogsgebied nadat een groep van honderden jongeren rond 19.00 uur de confrontatie bewust op zocht met de politie. De situatie is zo ernstig, dat burgemeester Aboutaleb een noodbevel heeft afgekondigd voor het gebied Feijenoord en Bloemhof

De jongeren zorgen voor ernstige overlast, winkels worden geplunderd en er worden extreme vernielingen gepleegd. Auto’s worden in brand gestoken en de weg wordt geblokkeerd. Veel bushokjes en winkelruiten zijn compleet vernield.

De Mobiele Eenheid is in opperste staat van paraatheid, uit de gehele omgeving worden extra politiemensen opgetrommeld om de rust te laten wederkeren in de wijk. De politie heeft inmiddels meerdere arrestaties verricht. Er wordt inmiddels traangas ingezet en de Marechaussee bied inmiddels ondersteuning.

De VVD en Leefbaar Rotterdam eisen een snoeiharde aanpak, degenen die worden gepakt moeten de zwaarst mogelijke straffen krijgen. Deze rellen hebben niets meer te maken met het demonstreren tegen de avondklok. Ze praten over ontoelaatbaar gedrag van tuig dat zich in alle opzichten buiten de samenleving plaatst. Het politieoptreden wordt enorm gesteund.

Ook onrust in het Centrum
Eerder op de dag ging het mis op het Kruisplein, tientallen jongeren zochten de confrontatie met de politie. Er zijn daar uiteindelijk drie personen aangehouden. De Mobiele Eenheid wist het plein leeg te vegen waarop de rust weer terugkeerde.


Related Articles

Gewonde na steekpartij op Oude Delft in Delft

0
Delft - Een man is na een ruzie op de Oude Delft in Delft gewond...

Man (20) uit Alphen aan den Rijn opgepakt voor fraude met vaccinatie QR codes

0
Alphen aan den Rijn - De politie heeft een 20-jarige man aangehouden als verdachte voor...

Vrouw overleden na ongeluk Bergerstraat Maastricht

0
Maastricht - Een vrouw is dinsdagmorgen om het leven gekomen door een verkeersongeval op de...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

Eindelijk weer een cruiseschip met passagiers in Rotterdam

Eindelijk weer een cruiseschip met passagiers in Rotterdam [...]

Rotterdammers genieten van mooi weer in het Park

Rotterdammers genieten van mooi weer in het Park [...]

Rotterdam houdt banenbeurs in het Sparta-stadion

Rotterdam houdt banenbeurs in het Sparta-stadion [...]

Rotterdamse hogescholen luiden noodklok om studentenkamers

Rotterdamse hogescholen luiden noodklok om studentenkamers [...]

Kunstproject met acteerlessen reist door IJsselmonde

Kunstproject met acteerlessen reist door IJsselmonde [...]

Stay Connected

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,067VolgersVolg