vrijdag, februari 26, 2021

Rellen in Rotterdam, politie zet traangas in en burgemeester Aboutaleb kondigt noodbevel af

Rotterdam – Rotterdam-Zuid is maandagavond veranderd in een oorlogsgebied nadat een groep van honderden jongeren rond 19.00 uur de confrontatie bewust op zocht met de politie. De situatie is zo ernstig, dat burgemeester Aboutaleb een noodbevel heeft afgekondigd voor het gebied Feijenoord en Bloemhof

De jongeren zorgen voor ernstige overlast, winkels worden geplunderd en er worden extreme vernielingen gepleegd. Auto’s worden in brand gestoken en de weg wordt geblokkeerd. Veel bushokjes en winkelruiten zijn compleet vernield.

De Mobiele Eenheid is in opperste staat van paraatheid, uit de gehele omgeving worden extra politiemensen opgetrommeld om de rust te laten wederkeren in de wijk. De politie heeft inmiddels meerdere arrestaties verricht. Er wordt inmiddels traangas ingezet en de Marechaussee bied inmiddels ondersteuning.

De VVD en Leefbaar Rotterdam eisen een snoeiharde aanpak, degenen die worden gepakt moeten de zwaarst mogelijke straffen krijgen. Deze rellen hebben niets meer te maken met het demonstreren tegen de avondklok. Ze praten over ontoelaatbaar gedrag van tuig dat zich in alle opzichten buiten de samenleving plaatst. Het politieoptreden wordt enorm gesteund.

Ook onrust in het Centrum
Eerder op de dag ging het mis op het Kruisplein, tientallen jongeren zochten de confrontatie met de politie. Er zijn daar uiteindelijk drie personen aangehouden. De Mobiele Eenheid wist het plein leeg te vegen waarop de rust weer terugkeerde.


Related Articles

Bestuurder van bromfiets zwaargewond na aanrijding met auto Hopperweg Hellevoetsluis

0
Hellevoetsluis - De opzittende van een scooter is donderdagavond omstreeks 20.45 uur zwaargewond geraakt bij...

Dode in auto Flakkeesestraat Rotterdam

0
Rotterdam - In een auto aan de Flakkeesestraat in Rotterdam is donderdagavond een dode man...

Politievoertuig schept gehandicaptenvoertuig Laan op Zuid Rotterdam

0
Rotterdam - De bestuurder van een gehandicaptenvoertuig is donderdagmiddag gewond geraakt nadat deze werd aangereden...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

RSS Error: A feed could not be found at `https://rss.politie.nl/rss/ab/gemeenten/zuid-holland/rotterdam.xml`; the status code is `403` and content-type is `text/html`

Stay Connected

9,342FansLike
640VolgersVolg
7,968VolgersVolg