zaterdag, februari 27, 2021

33 arrestaties na onrust in Rotterdam West en Zuid, rustig in Prins Alexander en Capelle aan den IJssel

Rotterdam – De vierde avond van de avondklok is in Rotterdam veel rustiger verlopen dan de afgelopen avond. Op Social Media gingen vanaf de ochtend al veel oproepen rond om onder andere Rotterdam en Capelle aan den IJssel bij elkaar te komen en te rellen tegen de avondklok. De politie kreeg de signaal mee en zette fors in.

Rotterdam Prins Alexander
Burgemeester Aboutaleb kondigde in alle deelgemeentes van Prins Alexander een noodverordening af. Enkele ondernemers in het Alexandrium hadden voorzorg de winkel afgetimmerd om plunderingen te voorkomen. De politie was in flinke getale aanwezig en controleerden preventief diverse jongeren op hun identiteit. Tot onrust kwam het eigenlijk niet, alleen in Zevenkamp werd op het plein achter de Dirk van den Broek aan de Zevenkampse Ring een papiercontainer in de brand gestoken. Rond half elf werd er nog was restafval in de brand gestoken op de Panfluit. De politie heeft een idee waar deze brandjes vandaan komen.

Capelle aan den IJssel
In Capelle aan den IJssel kondigde Burgemeester Peter Oskam een noodbevel af voor diverse winkelcentra. Op de Picassopassage (Scholver) blokkeerde de fietsenmaker zijn ingang en hield de wacht op de eerste verdieping. Het bleef verder rustig.

De politie heeft vanavond 33 aanhoudingen verricht op onder andere de Beijerlandselaan, de Putselaan en de Schiedamseweg (West). Door vanaf het begin te waarschuwen kon er gedoseerd worden opgetreden. De Mobiele Eenheid stond achter de agenten te wachten, als ingrijpen nodig was konden ze snel worden ingezet. De aanhoudingen zijn geweest voor samenscholen, overtreden avondklok en het plegen van vernielingen.

Rellen blijven uit in Den Haag
In tegenstelling tot Rotterdam bleef het in Den Haag juist rustig. De politie was nadrukkelijk aanwezig in het straatbeeld. In de Schilderswijk waren toegangswegen afgezet door politie en verkeersregelaars.

In de Grote Marktstraat, de winkelstraat in het centrum van de stad, was vooraf opgeroepen tot rellen. In het winkelgebied was een noodverordening van kracht. De politie voerde preventieve controles uit en stuurde mensen weg die daar niks te zoeken hadden.

Related Articles

Grote brand in Autogarage Gouderakstraat Rotterdam (video)

0
Rotterdam - Vrijdag 26 januari brak iets na 16:00 uur een grote brand uit in...

Snel optreden voorkomt erger bij brand in meterkast in woning Hazerswoude-Rijndijk

0
Hazerswoude-Rijndijk - Vrijdagmiddag 26 februari heeft er een woningbrand gewoed aan het Helene Swarthplantsoen. Er...

Brandweer uitgerukt vanwege achtergelaten scootmobiel op brug in Reeuwijk

0
Reeuwijk - Vrijdagmiddag 26 februari zijn hulpdiensten gealarmeerd vanwege een mogelijk persoon te water langs...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

RSS Error: A feed could not be found at `https://rss.politie.nl/rss/ab/gemeenten/zuid-holland/rotterdam.xml`; the status code is `403` and content-type is `text/html`

Stay Connected

9,342FansLike
640VolgersVolg
7,968VolgersVolg