dinsdag, september 28, 2021
13.1 C
Rotterdam
dinsdag 28 september 2021

33 arrestaties na onrust in Rotterdam West en Zuid, rustig in Prins Alexander en Capelle aan den IJssel

Rotterdam – De vierde avond van de avondklok is in Rotterdam veel rustiger verlopen dan de afgelopen avond. Op Social Media gingen vanaf de ochtend al veel oproepen rond om onder andere Rotterdam en Capelle aan den IJssel bij elkaar te komen en te rellen tegen de avondklok. De politie kreeg de signaal mee en zette fors in.

Rotterdam Prins Alexander
Burgemeester Aboutaleb kondigde in alle deelgemeentes van Prins Alexander een noodverordening af. Enkele ondernemers in het Alexandrium hadden voorzorg de winkel afgetimmerd om plunderingen te voorkomen. De politie was in flinke getale aanwezig en controleerden preventief diverse jongeren op hun identiteit. Tot onrust kwam het eigenlijk niet, alleen in Zevenkamp werd op het plein achter de Dirk van den Broek aan de Zevenkampse Ring een papiercontainer in de brand gestoken. Rond half elf werd er nog was restafval in de brand gestoken op de Panfluit. De politie heeft een idee waar deze brandjes vandaan komen.

Capelle aan den IJssel
In Capelle aan den IJssel kondigde Burgemeester Peter Oskam een noodbevel af voor diverse winkelcentra. Op de Picassopassage (Scholver) blokkeerde de fietsenmaker zijn ingang en hield de wacht op de eerste verdieping. Het bleef verder rustig.

De politie heeft vanavond 33 aanhoudingen verricht op onder andere de Beijerlandselaan, de Putselaan en de Schiedamseweg (West). Door vanaf het begin te waarschuwen kon er gedoseerd worden opgetreden. De Mobiele Eenheid stond achter de agenten te wachten, als ingrijpen nodig was konden ze snel worden ingezet. De aanhoudingen zijn geweest voor samenscholen, overtreden avondklok en het plegen van vernielingen.

Rellen blijven uit in Den Haag
In tegenstelling tot Rotterdam bleef het in Den Haag juist rustig. De politie was nadrukkelijk aanwezig in het straatbeeld. In de Schilderswijk waren toegangswegen afgezet door politie en verkeersregelaars.

In de Grote Marktstraat, de winkelstraat in het centrum van de stad, was vooraf opgeroepen tot rellen. In het winkelgebied was een noodverordening van kracht. De politie voerde preventieve controles uit en stuurde mensen weg die daar niks te zoeken hadden.

Related Articles

Man (34) meldt zich bij politie als verdachte ongeval Amerikaweg Zoetermeer

0
Zoetermeer - De politie heeft een 34-jarige man uit Zoetermeer aangehouden als verdachten voor het...

Aantal moorden in 2020 onder jongeren bijna verdubbeld, totaal aantal moorden iets afgenomen

0
In 2020 zijn minder mensen om het leven gekomen door moord of doodslag. Dat zijn...

Premier Mark Rutte extra beveiligd, signalen van aanslag of ontvoeringuit georganiseerde misdaad

0
Demissionair Premier Mark Rutte wordt extra zwaarbeveiligd na signalen van ontvoering of een aanslag. Dat...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

Onderzoek OVV naar gevaren uitstoot ook in Dordrecht

Onderzoek OVV naar gevaren uitstoot ook in Dordrecht [...]

Nationale Burendag levert Lombardijen een mini-bieb op

Nationale Burendag levert Lombardijen een mini-bieb op [...]

Rotterdam: controle coronapas in horeca verliep goed

Rotterdam: controle coronapas in horeca verliep goed [...]

Kat zit vast in auto tijdens rit van Rotterdam naar Rijswijk

Kat zit vast in auto tijdens rit van Rotterdam naar Rijswijk [...]

Maassilo in the spotlight

Maassilo in the spotlight [...]

Stay Connected

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,067VolgersVolg