33 arrestaties na onrust in Rotterdam West en Zuid, rustig in Prins Alexander en Capelle aan den IJssel

Date:

Share post:

Rotterdam – De vierde avond van de avondklok is in Rotterdam veel rustiger verlopen dan de afgelopen avond. Op Social Media gingen vanaf de ochtend al veel oproepen rond om onder andere Rotterdam en Capelle aan den IJssel bij elkaar te komen en te rellen tegen de avondklok. De politie kreeg de signaal mee en zette fors in.

Rotterdam Prins Alexander
Burgemeester Aboutaleb kondigde in alle deelgemeentes van Prins Alexander een noodverordening af. Enkele ondernemers in het Alexandrium hadden voorzorg de winkel afgetimmerd om plunderingen te voorkomen. De politie was in flinke getale aanwezig en controleerden preventief diverse jongeren op hun identiteit. Tot onrust kwam het eigenlijk niet, alleen in Zevenkamp werd op het plein achter de Dirk van den Broek aan de Zevenkampse Ring een papiercontainer in de brand gestoken. Rond half elf werd er nog was restafval in de brand gestoken op de Panfluit. De politie heeft een idee waar deze brandjes vandaan komen.

Capelle aan den IJssel
In Capelle aan den IJssel kondigde Burgemeester Peter Oskam een noodbevel af voor diverse winkelcentra. Op de Picassopassage (Scholver) blokkeerde de fietsenmaker zijn ingang en hield de wacht op de eerste verdieping. Het bleef verder rustig.

De politie heeft vanavond 33 aanhoudingen verricht op onder andere de Beijerlandselaan, de Putselaan en de Schiedamseweg (West). Door vanaf het begin te waarschuwen kon er gedoseerd worden opgetreden. De Mobiele Eenheid stond achter de agenten te wachten, als ingrijpen nodig was konden ze snel worden ingezet. De aanhoudingen zijn geweest voor samenscholen, overtreden avondklok en het plegen van vernielingen.

Rellen blijven uit in Den Haag
In tegenstelling tot Rotterdam bleef het in Den Haag juist rustig. De politie was nadrukkelijk aanwezig in het straatbeeld. In de Schilderswijk waren toegangswegen afgezet door politie en verkeersregelaars.

In de Grote Marktstraat, de winkelstraat in het centrum van de stad, was vooraf opgeroepen tot rellen. In het winkelgebied was een noodverordening van kracht. De politie voerde preventieve controles uit en stuurde mensen weg die daar niks te zoeken hadden.

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

Gerelateerd