vrijdag, mei 27, 2022
14 C
Rotterdam
vrijdag 27 mei 2022

Vrachtwagenchauffeur dodelijk ongeluk A16 Rotterdam vrijgesproken

- advertentie -

Rotterdam – De vrachtwagenchauffeur die op 13 november 2017 betrokken was bij een dodelijk ongeval op de A16 bij Rotterdam is door het Gerechtshof in Den Haag opnieuw vrijgesproken.  Zijn collega een 32-jarige man uit Herwijnen kwam om het leven doordat hij plotseling moest remmen voor een auto waardoor de lading ging schuiven. De lading schoof over de cabine heen en de bijrijder overleefde het ongeval niet.

Het gerechtshof vindt dat de chauffeur geen schuld heeft. Hij reed slechts 28 kilometer per uur en remde fors af voor een ongeval waarbij een auto dwars op de weg stond. Die auto raakte hij alsnog. De officier had hoger beroep aangetekend omdat ze vonden dat de chauffeur niet voldoende had opgelet. De rechters zijn het daar niet mee eens, ook heeft de man geen verkeersregels overtreden.


Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp+31103070855 of Mailredactie@nieuwsopbeeld.nl


 

- Advertisement -

Laatste nieuws

- advertentie -
spot_img

Meest gelezen

Like ons ook op

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,223VolgersVolg
- advertentie -