vrijdag, februari 26, 2021

Uitslaande brand restaurant Plaswijckpark mogelijk aangestoken Ringdijk Rotterdam (video)

Rotterdam – De zeer grote brand in het theater van Plaswijckpark aan de Ringdijk in Rotterdam is vermoedelijk aangestoken. Op social media gaat een filmpje rond waarin te zien is dat jongeren iets aansteken en onder een rietenkap van een gebouw neerzetten. De politie en brandweer houden er ernstig rekening mee dat het om deze brand gaat. Afgelopen nacht heeft de politie één minderjarige verdachte thuis aangehouden.

Rond 19.15 uur komt de eerste melding binnen bij de brandweer, nog geen half uur later staat het gehele gebouw al grotendeels in de brand. Rond 20.00 uur krijgt de vlammenzee grip op het pand van binnen en het volledige dak en dan is er geen redden meer aan.

© Jeffrey Jacobs

Het gehele pand is afgebrand, brandweerlieden rukten met zeker vijf tankautospuiten en een schuimblusvoertuig uit om de brand te blussen. Om voldoende water te verkrijgen is er een groot watertransport opgezet.

Jongens gezien die spiritus kochten op de Peppelweg
De politie heeft inmiddels beelden in bezit waarop te zien is dat jongeren van rond de 16-jaar eerder op de dag Spiritus hebben gekocht bij de Albert Heijn aan de Peppelweg een straat verderop. De politie is op zoek naar deze jongen, mogelijk hebben zij te maken met deze brand. Het verzoek is dan ook om je zelf te melden

De brand is inmiddels onder controle maar het nablussen zal nog een geruime tijd in beslag gaan nemen. Op internet is inmiddels een donderactie gestart om stichting Plaswijckpark een steun in de rug te geven. Doneren kan via deze link

 

 

Related Articles

Bestuurder van bromfiets zwaargewond na aanrijding met auto Hopperweg Hellevoetsluis

0
Hellevoetsluis - De opzittende van een scooter is donderdagavond omstreeks 20.45 uur zwaargewond geraakt bij...

Dode in auto Flakkeesestraat Rotterdam

0
Rotterdam - In een auto aan de Flakkeesestraat in Rotterdam is donderdagavond een dode man...

Politievoertuig schept gehandicaptenvoertuig Laan op Zuid Rotterdam

0
Rotterdam - De bestuurder van een gehandicaptenvoertuig is donderdagmiddag gewond geraakt nadat deze werd aangereden...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

RSS Error: A feed could not be found at `https://rss.politie.nl/rss/ab/gemeenten/zuid-holland/rotterdam.xml`; the status code is `403` and content-type is `text/html`

Stay Connected

9,342FansLike
640VolgersVolg
7,968VolgersVolg