Politie trekt wapens bij aanhouding jongeren met nepvuurwapens in Rotterdam

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – Donderdagmiddag 28 januari heeft de politie vijf jongeren aangehouden in Rotterdam-Rubroek, omdat zij neovuurwapens op zak hadden.

Passanten zagen rond 16.00 uur het groepje jongeren op de Goudse Rijhof. Ze zagen hoe zij de imitatiewapens aan elkaar overdroegen. Omdat zij niet wisten of het om echte of neppe vuurwapens ging, werd de politie gebeld.

- Advertisement -

BTGV
Agenten namen ook niet het risico dat het om echte vuurwapens ging en startten een BenaderingsTechniek Gevaarlijke Verdachten (BTGV). Hierbij wordt met getrokken wapens een praatprocedure gestart om de verdachten tot overgave te dwingen.

De jongens gaven zich over en werden ingerekend. Zij hadden drie luchtdrukwapens en een gasdrukwapen op zak. Zowel de wapens als hun auto is meegenomen voor nader onderzoek.

Videoclip
De jongens verklaarden tegenover de politie dat de wapens bedoeld waren voor een videoclip. De politie heeft de jongens aangehouden en zij zullen nader worden verhoord.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Acht jaar celstraf voor doodrijden gezin op tweede kerstdag in Rotterdam

De rechtbank heeft acht jaar celstraf opgelegd aan Suraj A. (30) voor het doodrijden van een gezin in...

Laatste loper NN Marathon 2024 traditiegetrouw begeleid door politiemotoren in Rotterdam

Rotterdam - Zondag 14 april 2024 was de aftrap van de van de 43e NN Marathon in Rotterdam....

Waarschuwingsschot gelost op Nassauhaven na vuurwapenmelding op Roentgenstraat in Rotterdam

Rotterdam - Zondagmorgen 14 april hebben agenten hun wapens getrokken na een vuurwapenmelding op de Roentgenstraat. Een agent...

Gewonde na steekpartij Woelwijkstraat Rotterdam

Rotterdam - Vrijdagavond 12 april rond 20.15 uur heeft er een steekincident plaatsgevonden op de Woelwijkstraat in Rotterdam....