maandag, juni 27, 2022
16.2 C
Rotterdam
maandag 27 juni 2022

Politie trekt wapens bij aanhouding jongeren met nepvuurwapens in Rotterdam

- advertentie -

Rotterdam – Donderdagmiddag 28 januari heeft de politie vijf jongeren aangehouden in Rotterdam-Rubroek, omdat zij neovuurwapens op zak hadden.

Passanten zagen rond 16.00 uur het groepje jongeren op de Goudse Rijhof. Ze zagen hoe zij de imitatiewapens aan elkaar overdroegen. Omdat zij niet wisten of het om echte of neppe vuurwapens ging, werd de politie gebeld.

BTGV
Agenten namen ook niet het risico dat het om echte vuurwapens ging en startten een BenaderingsTechniek Gevaarlijke Verdachten (BTGV). Hierbij wordt met getrokken wapens een praatprocedure gestart om de verdachten tot overgave te dwingen.

De jongens gaven zich over en werden ingerekend. Zij hadden drie luchtdrukwapens en een gasdrukwapen op zak. Zowel de wapens als hun auto is meegenomen voor nader onderzoek.

Videoclip
De jongens verklaarden tegenover de politie dat de wapens bedoeld waren voor een videoclip. De politie heeft de jongens aangehouden en zij zullen nader worden verhoord.


Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp+31103070855 of Mailredactie@nieuwsopbeeld.nl


 

- Advertisement -

Laatste nieuws

- advertentie -
spot_img

Meest gelezen

Like ons ook op

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,233VolgersVolg
- advertentie -