Politiechef Fred Westerbeke tegen relschoppers “Meld jezelf anders kom je op tv”

Date:

Deel bericht:

Politiechef Fred Westerbeke van de eenheid Rotterdam heeft zondagmorgen in het televisieprogramma WNL op zondag aangegeven alles uit de kast te willen trekken om de relschoppers van vorige week zaterdagavond aan te houden. Hij verzoekt de relschoppers om zich vrijwillig te melden, doen ze dit niet dan belooft hij dat we ze stuk voor stuk herkenbaar op televisie zullen uitzenden.

De politie is druk bezig met het bekijken van alle camerabeelden die zijn ingezonden en gemaakt door agenten zelf. De ongeregeldheden van afgelopen zondag staan nog bij veel Rotterdammers maar ook daar buiten scherp op het netvlies. Relschoppers gingen de confrontatie vol aan met de politie, en vernielden gemeente-eigendommen en plunderden winkels. Er is voor tonnen aan schade gemaakt. En de verantwoordelijken zullen ervoor moeten boeten.

- Advertisement -

De Rotterdamse politiechef gaat ervan uit dat ongeveer 60% uit Rotterdam Zuid zelf komt. De meesten zijn tussen de 18 – en 24 jaar oud. Maar ze zijn ook jonger, dat blijkt uit ingezonden filmpjes die de politie heeft ontvangen.

De straffen die worden opgelegd zijn niet zachtzinnig, één persoon die alleen wat eten stal uit een winkel moet 250 euro betalen en vier weken de gevangenis in.

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Bestuurder mogelijk onder invloed van lachgas rijdt IJssel in op Nijverheidstraat Capelle aan den IJssel

Capelle aan den IJssel - Een automobilist is zondagavond rond 18.10 uur met zeer hoge snelheid van de...

Twee personen op de vlucht nadat auto op zijn kop in sloot belandt Burgemeester van Reenensingel Gouda

Gouda - De hulpdiensten zijn begin van de middag groots uitgerukt voor een voertuig te water aan de...

Opnieuw explosie bij flat Ooltgensplaathof Rotterdam

Rotterdam - In een flat aan het Ooltgensplaathof in Rotterdam heeft opnieuw een explosie plaatsgevonden. Er zouden door...

Auto raakte te water na inschattingsfout Hatostraat Rotterdam

Rotterdam - Zaterdagavond 9 december rond 21.45 uur is een automobilist met zijn auto op de Hatostraat het...