Politiechef Fred Westerbeke tegen relschoppers “Meld jezelf anders kom je op tv”

Date:

Deel bericht:

Politiechef Fred Westerbeke van de eenheid Rotterdam heeft zondagmorgen in het televisieprogramma WNL op zondag aangegeven alles uit de kast te willen trekken om de relschoppers van vorige week zaterdagavond aan te houden. Hij verzoekt de relschoppers om zich vrijwillig te melden, doen ze dit niet dan belooft hij dat we ze stuk voor stuk herkenbaar op televisie zullen uitzenden.

De politie is druk bezig met het bekijken van alle camerabeelden die zijn ingezonden en gemaakt door agenten zelf. De ongeregeldheden van afgelopen zondag staan nog bij veel Rotterdammers maar ook daar buiten scherp op het netvlies. Relschoppers gingen de confrontatie vol aan met de politie, en vernielden gemeente-eigendommen en plunderden winkels. Er is voor tonnen aan schade gemaakt. En de verantwoordelijken zullen ervoor moeten boeten.

- Advertisement -

De Rotterdamse politiechef gaat ervan uit dat ongeveer 60% uit Rotterdam Zuid zelf komt. De meesten zijn tussen de 18 – en 24 jaar oud. Maar ze zijn ook jonger, dat blijkt uit ingezonden filmpjes die de politie heeft ontvangen.

De straffen die worden opgelegd zijn niet zachtzinnig, één persoon die alleen wat eten stal uit een winkel moet 250 euro betalen en vier weken de gevangenis in.

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Woningen ontruimd door brand tegen geval Korte Vest Gouda

Gouda - Donderdagmorgen rond 06.00 uur zijn zes woningen ontruimd door een brand tegen de gevel. Op de...

Explosie bij woning Averdijk Rotterdam IJsselmonde mogelijk vergissing

In Rotterdam IJsselmonde, aan de Averdijk, heeft zich in de nacht van dinsdag op woensdag een explosie voorgedaan,...

Man (82) overleden na ongeluk met scootmobiel in Rotterdam

Een 82-jarige man is woensdag overleden nadat hij dinsdagmiddag betrokken was bij een ongeluk met zijn scootmobiel, zo...

Wandelaar valt in sloot in Ridderkerk

Ridderkerk - Woensdagochtend 27 maart rond 12.00 uur heeft er een ongeval plaatsgevonden waar een wandelaar op een...