dinsdag, maart 2, 2021

Politiechef Fred Westerbeke tegen relschoppers “Meld jezelf anders kom je op tv”

Politiechef Fred Westerbeke van de eenheid Rotterdam heeft zondagmorgen in het televisieprogramma WNL op zondag aangegeven alles uit de kast te willen trekken om de relschoppers van vorige week zaterdagavond aan te houden. Hij verzoekt de relschoppers om zich vrijwillig te melden, doen ze dit niet dan belooft hij dat we ze stuk voor stuk herkenbaar op televisie zullen uitzenden.

De politie is druk bezig met het bekijken van alle camerabeelden die zijn ingezonden en gemaakt door agenten zelf. De ongeregeldheden van afgelopen zondag staan nog bij veel Rotterdammers maar ook daar buiten scherp op het netvlies. Relschoppers gingen de confrontatie vol aan met de politie, en vernielden gemeente-eigendommen en plunderden winkels. Er is voor tonnen aan schade gemaakt. En de verantwoordelijken zullen ervoor moeten boeten.

De Rotterdamse politiechef gaat ervan uit dat ongeveer 60% uit Rotterdam Zuid zelf komt. De meesten zijn tussen de 18 – en 24 jaar oud. Maar ze zijn ook jonger, dat blijkt uit ingezonden filmpjes die de politie heeft ontvangen.

De straffen die worden opgelegd zijn niet zachtzinnig, één persoon die alleen wat eten stal uit een winkel moet 250 euro betalen en vier weken de gevangenis in.

Related Articles

Woning onder water na breuk ik waterleiding in dijk IJsseldijk-Noord Ouderkerk aan den IJssel

0
Ouderkerk aan den IJssel - Een woning is dinsdagmorgen rond 06.00 uur volgestroomd met water...

Melding schietpartij blijkt vals Hietkamp Rotterdam

0
Rotterdam - Politieagenten rukten maandagavond uit voor een melding van een schietpartij naar de Hietkamp...

Natte voetsporen leiden agenten naar gevluchte drugshandelaren na te water raken auto in Gouda.

0
Gouda - De politie heeft zondag 28 februari drie verdachten van drugshandel aangehouden, na het...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

RSS Error: A feed could not be found at `https://rss.politie.nl/rss/ab/gemeenten/zuid-holland/rotterdam.xml`; the status code is `403` and content-type is `text/html`

Stay Connected

9,342FansLike
640VolgersVolg
7,968VolgersVolg