donderdag, februari 25, 2021

Einde avondklok op 10 februari als besmettingscijfers blijven dalen

De avondklok zal gaan verdwijnen op 10 februari als de besmettingscijfers blijven dalen. Dat blijkt uit gelekte informatie vanuit overleggen van het kabinet. De maatregel werd al ingesteld tot 10 februari, het moment waarop bekend zou worden gemaakt of andere maatregelen ook gestopt zouden worden.

Eerder maakte minister Slob van Onderwijs bekend dat basisscholen en kinderopvang op 8 februari weer open gaan. De bijschoolse opvang blijft wel gesloten, dit omdat er een mix is van kinderen uit verschillende klassen. Het idee is om bij een besmetting de hele klas 5 dagen met quarantaine te sturen. Leraren hebben een verdeelde mening over het besluit. Op de scholen wordt er dan met sneltesten gewerkt om docenten gelijk te kunnen testen.

Het kabinet zal vandaag en morgen nog gaan overleggen om eventuele overige maatregelen te kunnen schrappen, ook wordt er een plan gepresenteerd om uit deze crisis te komen.

Winkeliers en horeca hebben het enorm zwaar, de winkels zijn vlak voor de kerst gesloten. De horeca is al maanden dicht. Bij veel ondernemers staat het water tot aan de lippen. De horeca heeft een heel plan uitgewerkt om weer open te kunnen, het kabinet heeft er vooralsnog niet mee ingestemd. Winkels zouden bijvoorbeeld open kunnen gaan als pick-up points. Klanten moeten dan vooraf bestellen en kunnen het product dan afhalen.

Het kabinet houdt op dinsdag 2 februari om 19.00 uur een persconferentie

Related Articles

12-jarige jongen met step beroofd; Politie zoekt getuigen

0
Rotterdam - Op woensdagmiddag 24 februari is omstreeks 12.50 uur een jongen van twaalf jaar...

Schriftelijke berisping voor agenten die zich racistisch uitlieten op WhatsApp

0
Rotterdam - Vijf agenten die zich in een WhatsApp-groep racistisch uitlieten, krijgen daarvoor een schriftelijke...

Zwaargewonde bij brand in flat Baarnhoeve Vlaardingen

0
Vlaardingen - Een persoon is donderdagmorgen op de Baarnhoeve in Vlaardingen zwaargewond geraakt nadat er...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

RSS Error: A feed could not be found at `https://rss.politie.nl/rss/ab/gemeenten/zuid-holland/rotterdam.xml`; the status code is `403` and content-type is `text/html`

Stay Connected

9,342FansLike
640VolgersVolg
7,968VolgersVolg