maandag, juni 27, 2022
16.2 C
Rotterdam
maandag 27 juni 2022

Einde avondklok op 10 februari als besmettingscijfers blijven dalen

- advertentie -

De avondklok zal gaan verdwijnen op 10 februari als de besmettingscijfers blijven dalen. Dat blijkt uit gelekte informatie vanuit overleggen van het kabinet. De maatregel werd al ingesteld tot 10 februari, het moment waarop bekend zou worden gemaakt of andere maatregelen ook gestopt zouden worden.

Eerder maakte minister Slob van Onderwijs bekend dat basisscholen en kinderopvang op 8 februari weer open gaan. De bijschoolse opvang blijft wel gesloten, dit omdat er een mix is van kinderen uit verschillende klassen. Het idee is om bij een besmetting de hele klas 5 dagen met quarantaine te sturen. Leraren hebben een verdeelde mening over het besluit. Op de scholen wordt er dan met sneltesten gewerkt om docenten gelijk te kunnen testen.

Het kabinet zal vandaag en morgen nog gaan overleggen om eventuele overige maatregelen te kunnen schrappen, ook wordt er een plan gepresenteerd om uit deze crisis te komen.

Winkeliers en horeca hebben het enorm zwaar, de winkels zijn vlak voor de kerst gesloten. De horeca is al maanden dicht. Bij veel ondernemers staat het water tot aan de lippen. De horeca heeft een heel plan uitgewerkt om weer open te kunnen, het kabinet heeft er vooralsnog niet mee ingestemd. Winkels zouden bijvoorbeeld open kunnen gaan als pick-up points. Klanten moeten dan vooraf bestellen en kunnen het product dan afhalen.

Het kabinet houdt op dinsdag 2 februari om 19.00 uur een persconferentie


Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp+31103070855 of Mailredactie@nieuwsopbeeld.nl


 

- Advertisement -

Laatste nieuws

- advertentie -
spot_img

Meest gelezen

Like ons ook op

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,233VolgersVolg
- advertentie -