woensdag, februari 24, 2021

Jongen (14) vast voor poging steekpartij controleurs RET op metrostation Beurs in Rotterdam

Rotterdam – Een 14-jarige jongen uit Spijkenisse heeft zaterdagmiddag twee medewerkers van de RET aangevallen met een mes. Het incident gebeurde op metrostation Beurs op de Coolsingel in het Centrum van Rotterdam. De jongen werd door de medewerkers gecontroleerd dat hij en een evenoude vriend geen mondkapje droegen.

Bij controle bleek de vriend van de steker gebruik te maken van een kortingskaart voor kinderen waar hij geen recht op had. Bij het fouilleren van de jongen kwam er een boksbeugel met daarin een valmes tevoorschijn. De controleurs besloten ook de andere jongen te controleren. Die trok vrijwel direct een mes uit zijn broeksband en stak richting de medewerkers.

Het steken mislukte en de jongen sloeg op de vlucht, de RET medewerkers wisten hem naar de grond te brengen en hadden al spoedassistentie van de politie aangevraagd. Toen de jongen op de grond lag had hij het mes nog altijd vast. Het handvat brak af waardoor de jongen moest opgeven.

De politie heeft het tweetal naar het bureau overgebracht. Ze zitten vast en hen word poging doodslag dan wel moord ten laste gelegd.

 

 

 

Related Articles

Fietser zwaargewond na aanrijding met bestelbus Burgemeester Oudlaan Rotterdam

0
Rotterdam - Een fietser is woensdagmiddag zwaargewond geraakt bij een aanrijding met bestelbus. Het ongeluk...

Brand in wasruimte zorgflat Sinclair Lewisplaats Rotterdam

0
Rotterdam - In een ouderenflat aan de Sinclair Lewisplaats heeft woensdagmiddag korte tijd brand gewoed...

Kindje zwaargewond na aanrijding met auto N474 Krimpenerbosweg Krimpen aan den IJssel

0
Krimpen aan den IJssel - Een kindje op een fiets is woensdagmiddag op de Krimpenerbosweg...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

RSS Error: A feed could not be found at `https://rss.politie.nl/rss/ab/gemeenten/zuid-holland/rotterdam.xml`; the status code is `403` and content-type is `text/html`

Stay Connected

9,342FansLike
640VolgersVolg
7,968VolgersVolg