zaterdag, december 4, 2021
4.7 C
Rotterdam
zaterdag 4 december 2021

Jongen (14) vast voor poging steekpartij controleurs RET op metrostation Beurs in Rotterdam

- advertentie -

Rotterdam – Een 14-jarige jongen uit Spijkenisse heeft zaterdagmiddag twee medewerkers van de RET aangevallen met een mes. Het incident gebeurde op metrostation Beurs op de Coolsingel in het Centrum van Rotterdam. De jongen werd door de medewerkers gecontroleerd dat hij en een evenoude vriend geen mondkapje droegen.

Bij controle bleek de vriend van de steker gebruik te maken van een kortingskaart voor kinderen waar hij geen recht op had. Bij het fouilleren van de jongen kwam er een boksbeugel met daarin een valmes tevoorschijn. De controleurs besloten ook de andere jongen te controleren. Die trok vrijwel direct een mes uit zijn broeksband en stak richting de medewerkers.

Het steken mislukte en de jongen sloeg op de vlucht, de RET medewerkers wisten hem naar de grond te brengen en hadden al spoedassistentie van de politie aangevraagd. Toen de jongen op de grond lag had hij het mes nog altijd vast. Het handvat brak af waardoor de jongen moest opgeven.

De politie heeft het tweetal naar het bureau overgebracht. Ze zitten vast en hen word poging doodslag dan wel moord ten laste gelegd.

 

 

 

- Advertisement -
- Advertentie -
- Advertentie -

Laatste nieuws

- advertentie -

Meest gelezen

Like ons ook op

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,112VolgersVolg
- advertentie -