Jongen (14) vast voor poging steekpartij controleurs RET op metrostation Beurs in Rotterdam

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – Een 14-jarige jongen uit Spijkenisse heeft zaterdagmiddag twee medewerkers van de RET aangevallen met een mes. Het incident gebeurde op metrostation Beurs op de Coolsingel in het Centrum van Rotterdam. De jongen werd door de medewerkers gecontroleerd dat hij en een evenoude vriend geen mondkapje droegen.

Bij controle bleek de vriend van de steker gebruik te maken van een kortingskaart voor kinderen waar hij geen recht op had. Bij het fouilleren van de jongen kwam er een boksbeugel met daarin een valmes tevoorschijn. De controleurs besloten ook de andere jongen te controleren. Die trok vrijwel direct een mes uit zijn broeksband en stak richting de medewerkers.

- Advertisement -

Het steken mislukte en de jongen sloeg op de vlucht, de RET medewerkers wisten hem naar de grond te brengen en hadden al spoedassistentie van de politie aangevraagd. Toen de jongen op de grond lag had hij het mes nog altijd vast. Het handvat brak af waardoor de jongen moest opgeven.

De politie heeft het tweetal naar het bureau overgebracht. Ze zitten vast en hen word poging doodslag dan wel moord ten laste gelegd.

 

 

 

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

Gerelateerd

Hotelmedewerker geslagen met hamer bij overval Grote Kerkplein Rotterdam

Rotterdam - Een hotelmedewerker van een hotel aan het Grote Kerkplein in Rotterdam is donderdagochtend gewond geraakt bij...

Grote uitslaande brand in bedrijfswoning Onderweg Rotterdam.

Rotterdam - In een bedrijfswoning aan de Onderweg in Rotterdam-Nesselande is woensdagmiddag rond 17.30 uur een grote brand...

Vijf lichtgewonden bij steekpartij Strevelsweg Rotterdam

Rotterdam - Bij een ruzie tussen vijf personen op de Strevelsweg in Rotterdam zijn alle vijf de mannen...

Hennepkwekerij aangetroffen na melding woningbrand Wagnerlaan Spijkenisse

Spijkenisse - Vanmiddag rond 14:40 uur kreeg de brandweer een melding binnen van een woningbrand aan de Wagnerlaan....