43 agenten in quarantaine na rellen in Oost-Brabant

Date:

Share post:

In Oost-Brabant zijn na de rellen in Eindhoven 43 agenten in quarantaine gegaan nadat er bij 13 collega’s van de Mobiele Eenheid corona is geconstateerd, meldt het Eindhovens Dagblad. Van de 43 collega’s zijn er 20 getest en negatief bevonden. De overige collega’s worden deze week nog getest.

Het is niet bekend of de agenten tijdens de rellen besmet zijn geraakt, het kan ook zijn dat één ME-er de griep al bij zich droeg maar hier niet van op de hoogte was. ME-ers proberen de afstand onderling te bewaren maar dit is niet altijd mogelijk geweest. Op straat dragen ze een helm wat de kans op besmetting verkleind.

De politie roept al maanden dat collega’s die vooraan in de frontlinie moeten werken zo snel mogelijk gevaccineerd worden. Agenten kunnen nauw contact niet altijd voorkomen, bijvoorbeeld tijdens het aanhouden van een persoon of een reanimatie.

Cijfers vanuit Rotterdam zijn nog niet bekend.

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

Gerelateerd