vrijdag, december 3, 2021
1.8 C
Rotterdam
vrijdag 3 december 2021

Grote brand verwoest eeuwenoud altaar Sint Brigidakerk Noorbeek

- advertentie -

Noorbeek – Een eeuwenoud altaar van de Sint Brigidakerk aan de Pley in Noorbeek is woensdagmorgen vrijwel volledig verwoest doordat er brand was uitgebroken. De brand brak omstreeks 08.45 uur uit en greep snel om zich heen. Bij aankomst van de brandweer was er sprake van forse rookontwikkeling.

De brandweer wist te voorkomen dat de brand de zolder zou bereiken en beperk bleef tot het altaar. Een orgel aan de andere kant van de kerk was vanwege de hitte zelfs deels gesmolten. Het is dan ook een wonder dat de brand niet de volledige kerk in de as heeft gelegd.

Hoe de brand is ontstaan is niet bekend, vermoedelijk heeft er iets liggen smeulen wat uiteindelijk in brand is gevlogen. Brandstichting wordt vooralsnog uitgesloten, er waren geen braaksporen aanwezig.

De Sint Brigidakerk is een kerk die stamt uit de dertiende eeuw, in de zestiende eeuw is kerk destijds gerenoveerd. Veel aspecten van de kerk zijn nog authentiek.

 

- Advertisement -
- Advertentie -
- Advertentie -

Laatste nieuws

- advertentie -

Meest gelezen

Like ons ook op

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,110VolgersVolg
- advertentie -