zaterdag, februari 27, 2021

Rechtbank acht Rotterdamse agent schuldig aan roekeloos rijgedrag

Rotterdam, Capelle a/d IJssel – Donderdag 4 februari heeft de rechtbank een 32-jarige agent van de eenheid Rotterdam veroordeeld tot een taakstraf, omdat hij schuldig is bevonden aan het veroorzaken van een een frontale aanrijding in Capelle aan den IJssel. Dit meldt het AD.

Het is zondagmorgen 4 augustus in 2019 als de bewuste agent en diens collega een noodmelding krijgen. De dienders gaan met spoed onderweg, maar de rit neemt een dramatische wending als ze op de Capelseweg een file willen omzeilen.

Als ze de kruising naderen, kunnen ze niet meer stoppen voor een bestelbus en raken deze frontaal. De agenten komen met de schrik vrij, maar de bestuurder van de bestelbus wordt gewond afgevoerd naar het ziekenhuis.

Roekeloos rijgedrag
Volgens de bevindingen zou de agent roekeloos en te hard hebben gereden en eiste een taakstraf van 120 uur en een rijontzegging van een half jaar. Dit zou vanwege de werkzaamheden van de agent wel voorwaardelijk zijn.

De rechtbank acht de agent eveneens schuldig aan het roekeloze rijgedrag. Zo zou hij te hard hebben gereden toen hij de kruising naderde, waardoor het ongeval niet meer voorkomen kon worden. Hierdoor bevindt de rechter de man schuldig, maar halveert wel de geëiste taakstraf, omdat de agent ook vanuit de politie al een disciplinaire maatregelen opgelegd heeft gekregen.

Related Articles

Grote brand in Autogarage Gouderakstraat Rotterdam (video)

0
Rotterdam - Vrijdag 26 januari brak iets na 16:00 uur een grote brand uit in...

Snel optreden voorkomt erger bij brand in meterkast in woning Hazerswoude-Rijndijk

0
Hazerswoude-Rijndijk - Vrijdagmiddag 26 februari heeft er een woningbrand gewoed aan het Helene Swarthplantsoen. Er...

Brandweer uitgerukt vanwege achtergelaten scootmobiel op brug in Reeuwijk

0
Reeuwijk - Vrijdagmiddag 26 februari zijn hulpdiensten gealarmeerd vanwege een mogelijk persoon te water langs...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

RSS Error: A feed could not be found at `https://rss.politie.nl/rss/ab/gemeenten/zuid-holland/rotterdam.xml`; the status code is `403` and content-type is `text/html`

Stay Connected

9,342FansLike
640VolgersVolg
7,968VolgersVolg