Rechtbank acht Rotterdamse agent schuldig aan roekeloos rijgedrag

Date:

Deel bericht:

Rotterdam, Capelle a/d IJssel – Donderdag 4 februari heeft de rechtbank een 32-jarige agent van de eenheid Rotterdam veroordeeld tot een taakstraf, omdat hij schuldig is bevonden aan het veroorzaken van een een frontale aanrijding in Capelle aan den IJssel. Dit meldt het AD.

Het is zondagmorgen 4 augustus in 2019 als de bewuste agent en diens collega een noodmelding krijgen. De dienders gaan met spoed onderweg, maar de rit neemt een dramatische wending als ze op de Capelseweg een file willen omzeilen.

- Advertisement -

Als ze de kruising naderen, kunnen ze niet meer stoppen voor een bestelbus en raken deze frontaal. De agenten komen met de schrik vrij, maar de bestuurder van de bestelbus wordt gewond afgevoerd naar het ziekenhuis.

Roekeloos rijgedrag
Volgens de bevindingen zou de agent roekeloos en te hard hebben gereden en eiste een taakstraf van 120 uur en een rijontzegging van een half jaar. Dit zou vanwege de werkzaamheden van de agent wel voorwaardelijk zijn.

De rechtbank acht de agent eveneens schuldig aan het roekeloze rijgedrag. Zo zou hij te hard hebben gereden toen hij de kruising naderde, waardoor het ongeval niet meer voorkomen kon worden. Hierdoor bevindt de rechter de man schuldig, maar halveert wel de geëiste taakstraf, omdat de agent ook vanuit de politie al een disciplinaire maatregelen opgelegd heeft gekregen.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Schade aan woningen na explosie Kruisdijk Portugaal

Poortugaal - Vrijdagavond 19 april rond 21.37 uur heeft er een explosie plaatsgevonden aan de Kruisdijk in Portugaal. Door...

Geparkeerde auto vliegt in brand Nieuwpoortweg Schiedam

Schiedam - Vrijdagavond 19 april omstreeks 18:00 is er brand uitgebroken in een voertuig aan de Nieuwpoortweg in...

Brand in kruipruimte van woning na het branden van onkruid Oberonhof Hoogvliet

Hoogvliet Rotterdam - In de kruipruimte van een woning aan de Oberonhof in Hoogvliet is Vrijdagavond brand uitgebroken....

Mogelijke inbraak melding leidt tot één aanhouding, politie verricht nader onderzoek Van Adrichemweg Rotterdam

Rotterdam - Vrijdagmiddag 19 april omstreeks 14:30 is er een melding binnengekomen op de meldkamer van een mogelijke...