donderdag, juni 30, 2022
16.5 C
Rotterdam
donderdag 30 juni 2022

Autobergers in opperste staat van paraatheid voor pechhulpverlening tijdens sneeuwval

- advertentie -

Het KNMI heeft code rood afgekondigd voor de hele zondag. Men wordt geadviseerd om thuis te blijven waar mogelijk en reizen uit te stellen. Supermarktketens hebben inmiddels alle bezorgingen voor zondag geannuleerd. Het zal niet verantwoord zijn om onze bezorgers op pad te sturen. Bergingsbedrijven hebben roosters aangepast om volledig inzetbaar te blijven om gestrande automobilisten zo snel mogelijk weer op de weg te krijgen.

Henk Roos van Autoberging.nl, de van oorsprong Capelse autoberger rijdt onder andere voor Rijkswaterstaat en verzekeraars en verwacht ondanks het advies om thuis te blijven toch voldoende hulpaanvragen. Gestrande automobilisten kunnen op de snelweg bellen met 112, en op de lokale wegen met een verzekeraar, de verzekeringsmaatschappij stuurt vervolgens de bergingswagen naar je toe. Ben je niet verzekerd? Dan kun je altijd in Haaglanden en Rotterdam-Rijnmond een beroep doen op de diensten van Roos Autoberging, bel hiervoor met +31104516705

De autoberger heeft meerdere maatregelen getroffen. Zo zijn er meer wagens op straat en heeft de berger een warm kopje koffie bij zich voor gestrande automobilisten. Kan je auto vanwege schade bijvoorbeeld niet meer rijden dan kan er vervangend vervoer worden geregeld, soms wordt dit vanuit de verzekering al aangeboden.

Mensen moeten zich bewust zijn van de rijomstandigheden met sneeuw, pas je snelheid aan en zorg dat je vooral afremt op de motor van je auto. Dit zorgt ervoor dat je minder snel in de slip raakt. Neem wat warms te drinken mee en leg extra dekens in je auto. Mocht je toch langs de kant van de weg belanden dan is het belangrijk om met deze gevoelstemperaturen jezelf warm te houden. Een stilgevallen auto kan in een mum van tijd extreem koud worden.

Het beste advies blijft natuurlijk, blijf thuis als je niet noodzakelijk de weg op hoeft.


Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp+31103070855 of Mailredactie@nieuwsopbeeld.nl


 

- Advertisement -

Laatste nieuws

- advertentie -
spot_img

Meest gelezen

Like ons ook op

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,235VolgersVolg
- advertentie -