zaterdag, oktober 23, 2021
6.7 C
Rotterdam
zaterdag 23 oktober 2021

Nederland kijkt uit naar flink pak sneeuw, lokaal tot 30cm sneeuw verwacht

In 2017 viel er voor het laatst echt een goed pak sneeuw, de afgelopen jaren moesten we het doen met een paar centimer die ook snel weer verdween. Nu is het dan eindelijk zover en mogen we onze borst nat maken voor een flink pak sneeuw, op sommige plaatsen wordt meer dan 20cm verwacht.

Social Media gaat helemaal los als het gaat over sneeuwval in Nederland. Tuinen worden nog snel winterklaar gemaakt en kranen worden afgesloten. Marktplaats ontploft van de aanbiedingen van snowboots en skipakken, en een slee is online bijna niet meer te verkrijgen.

Vanavond zal de eerste sneeuw vanuit het zuiden gaan vallen. Regen gaat over in natte sneeuw en uiteindelijk neemt droge sneeuw de overhand. Op grote schaal zal tussen de 10 en 20cm gaan vallen, lokaal zou zelfs 30 cm sneeuw kunnen vallen. Naast de sneeuwval wordt het ook nog eens steenkoud. Morgen is de verachte gevoelstemperatuur op veel plaatsen -10 tot -15 graden.

Omdat er sprake zal zijn van flink wat wind tijdens de sneeuwval op zondag heeft het KNMI van middernacht code oranje afgekondigd. Zij waarschuwen om vooral niet de weg op te gaan als dat niet noodzakelijk is. Rijkswaterstaat heeft 350 sneeuwploegen klaarstaan en kan met 546 strooiwagens beginnen aan de monsterklus om de snelwegen weer begaanbaar te maken. In twee uur tijd kunnen ze 10.000 kilometer strooien. Hiervoor zijn flinke voorbereidingen getroffen, zo is de versmalling op de A15 afgelopen nacht weggehaald zodat de strooiwagens in linie kunnen blijven rijden.

Hoeveel sneeuw er daadwerkelijk gaat vallen zullen we morgenochtend pas meemaken. Vanwege de avondklok is het niet toegestaan om na 21.00 uur zaterdagavond de straat op te gaan als dat niet noodzakelijk is.

Related Articles

Gewonde na aanrijding tussen twee auto’s Kerkweg Lekkerkerk

0
Lekkerkerk - Bij een ongeval tussen twee auto’s is zaterdagmorgen een persoon door de brandweer...

Gewonde en aanhoudingen na steekpartij Zocherstraat Rotterdam

0
Rotterdam - In een flat aan de Zocherstraat in Rotterdam Prinsenland heeft vanmorgen rond 5:30...

Weer volop file door diverse ongevallen op snelwegen rondom Rotterdam

0
Rotterdam - Wie straks nog in de auto moet stappen om de rit naar huis...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

Alle 75 aangehouden voetbalsupporters Rotterdam vrijgelaten

Alle 75 aangehouden voetbalsupporters Rotterdam vrijgelaten [...]

50Plus: ‘Het was crisisbeheersing zonder crisis’

50Plus: ‘Het was crisisbeheersing zonder crisis’ [...]

Zebrapaden rond Het Zuidplein opnieuw in het wit

Zebrapaden rond Het Zuidplein opnieuw in het wit [...]

NS tevreden met verloop experiment 'tienminutentreinen'

NS tevreden met verloop experiment 'tienminutentreinen' [...]

Union Berlin wil met Feyenoord en UEFA in gesprek na rellen

Union Berlin wil met Feyenoord en UEFA in gesprek na rellen [...]

Stay Connected

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,066VolgersVolg