zaterdag, juni 19, 2021
17.5 C
Rotterdam
zaterdag 19 juni 2021

Nederland kijkt uit naar flink pak sneeuw, lokaal tot 30cm sneeuw verwacht

In 2017 viel er voor het laatst echt een goed pak sneeuw, de afgelopen jaren moesten we het doen met een paar centimer die ook snel weer verdween. Nu is het dan eindelijk zover en mogen we onze borst nat maken voor een flink pak sneeuw, op sommige plaatsen wordt meer dan 20cm verwacht.

Social Media gaat helemaal los als het gaat over sneeuwval in Nederland. Tuinen worden nog snel winterklaar gemaakt en kranen worden afgesloten. Marktplaats ontploft van de aanbiedingen van snowboots en skipakken, en een slee is online bijna niet meer te verkrijgen.

Vanavond zal de eerste sneeuw vanuit het zuiden gaan vallen. Regen gaat over in natte sneeuw en uiteindelijk neemt droge sneeuw de overhand. Op grote schaal zal tussen de 10 en 20cm gaan vallen, lokaal zou zelfs 30 cm sneeuw kunnen vallen. Naast de sneeuwval wordt het ook nog eens steenkoud. Morgen is de verachte gevoelstemperatuur op veel plaatsen -10 tot -15 graden.

Omdat er sprake zal zijn van flink wat wind tijdens de sneeuwval op zondag heeft het KNMI van middernacht code oranje afgekondigd. Zij waarschuwen om vooral niet de weg op te gaan als dat niet noodzakelijk is. Rijkswaterstaat heeft 350 sneeuwploegen klaarstaan en kan met 546 strooiwagens beginnen aan de monsterklus om de snelwegen weer begaanbaar te maken. In twee uur tijd kunnen ze 10.000 kilometer strooien. Hiervoor zijn flinke voorbereidingen getroffen, zo is de versmalling op de A15 afgelopen nacht weggehaald zodat de strooiwagens in linie kunnen blijven rijden.

Hoeveel sneeuw er daadwerkelijk gaat vallen zullen we morgenochtend pas meemaken. Vanwege de avondklok is het niet toegestaan om na 21.00 uur zaterdagavond de straat op te gaan als dat niet noodzakelijk is.

Related Articles

Brandweer rukt uit voor broei in hooibalen Bernisse Spuidijk Simonshaven

0
De brandweer is vanavond iets voor half 8 opgeroepen voor een melding brandgerucht aan de...

Man overvalt Kiosk met mes Blaak Rotterdam

0
Rotterdam - Een man heeft zaterdag een stationskiosk aan de Blaak in Rotterdam overvallen. De...

Man met voet bekneld onder shovel Koperpad Rotterdam

0
Rotterdam - Een man is zaterdagmorgen tijdens werkzaamheden met zijn voet bekneld komen te zitten...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

Mulder: 'Er zit veel wijsheid bij de Feyenoord-supporters'

Mulder: 'Er zit veel wijsheid bij de Feyenoord-supporters' [...]

'Dit nieuwe Feyenoord-stadionplan breekt de familie af'

'Dit nieuwe Feyenoord-stadionplan breekt de familie af' [...]

Artsen van Maasstad geven vaccininfo op Afrikaandermarkt

Artsen van Maasstad geven vaccininfo op Afrikaandermarkt [...]

Politie zoekt getuigen ontvoering in Barendrecht en op Zuid

Politie zoekt getuigen ontvoering in Barendrecht en op Zuid [...]

Verkeersactie in Ommoord; politie schrijft 81 bekeuringen

Verkeersactie in Ommoord; politie schrijft 81 bekeuringen [...]

Stay Connected

9,411FansLike
640VolgersVolg
7,983VolgersVolg