Nederland kijkt uit naar flink pak sneeuw, lokaal tot 30cm sneeuw verwacht

Date:

Deel bericht:

In 2017 viel er voor het laatst echt een goed pak sneeuw, de afgelopen jaren moesten we het doen met een paar centimer die ook snel weer verdween. Nu is het dan eindelijk zover en mogen we onze borst nat maken voor een flink pak sneeuw, op sommige plaatsen wordt meer dan 20cm verwacht.

Social Media gaat helemaal los als het gaat over sneeuwval in Nederland. Tuinen worden nog snel winterklaar gemaakt en kranen worden afgesloten. Marktplaats ontploft van de aanbiedingen van snowboots en skipakken, en een slee is online bijna niet meer te verkrijgen.

- Advertisement -

Vanavond zal de eerste sneeuw vanuit het zuiden gaan vallen. Regen gaat over in natte sneeuw en uiteindelijk neemt droge sneeuw de overhand. Op grote schaal zal tussen de 10 en 20cm gaan vallen, lokaal zou zelfs 30 cm sneeuw kunnen vallen. Naast de sneeuwval wordt het ook nog eens steenkoud. Morgen is de verachte gevoelstemperatuur op veel plaatsen -10 tot -15 graden.

Omdat er sprake zal zijn van flink wat wind tijdens de sneeuwval op zondag heeft het KNMI van middernacht code oranje afgekondigd. Zij waarschuwen om vooral niet de weg op te gaan als dat niet noodzakelijk is. Rijkswaterstaat heeft 350 sneeuwploegen klaarstaan en kan met 546 strooiwagens beginnen aan de monsterklus om de snelwegen weer begaanbaar te maken. In twee uur tijd kunnen ze 10.000 kilometer strooien. Hiervoor zijn flinke voorbereidingen getroffen, zo is de versmalling op de A15 afgelopen nacht weggehaald zodat de strooiwagens in linie kunnen blijven rijden.

Hoeveel sneeuw er daadwerkelijk gaat vallen zullen we morgenochtend pas meemaken. Vanwege de avondklok is het niet toegestaan om na 21.00 uur zaterdagavond de straat op te gaan als dat niet noodzakelijk is.

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Beknelling na ongeval op A15 bij Rotterdam, vertraging voor verkeer richting Europoort

Rotterdam - Dinsdagochtend 23 april is de A15 deels afgesloten na een ongeval tussen een vrachtwagen en een...

Man neergestoken na verlaten bus aan Slinge in Rotterdam

Rotterdam - Maandagochtend 22 april is een man gewond geraakt bij een steekpartij op de Slinge in Rotterdam....

Feyenoord wint de TOTO KNVB-Beker 2024 in De Kuip Rotterdam!

Rotterdam - Zondagmiddag was de aftrap van de TOTO KNVB Bekerfinale in De Kuip in Rotterdam. Voormalig landskampioen...

Auto beschoten vanuit andere auto Slinge Rotterdam

Rotterdam - Een auto is zaterdagavond vanuit een andere auto beschoten. Dat gebeurde rond 23.20 uur op de...