dinsdag, maart 2, 2021

Nederland kijkt uit naar flink pak sneeuw, lokaal tot 30cm sneeuw verwacht

In 2017 viel er voor het laatst echt een goed pak sneeuw, de afgelopen jaren moesten we het doen met een paar centimer die ook snel weer verdween. Nu is het dan eindelijk zover en mogen we onze borst nat maken voor een flink pak sneeuw, op sommige plaatsen wordt meer dan 20cm verwacht.

Social Media gaat helemaal los als het gaat over sneeuwval in Nederland. Tuinen worden nog snel winterklaar gemaakt en kranen worden afgesloten. Marktplaats ontploft van de aanbiedingen van snowboots en skipakken, en een slee is online bijna niet meer te verkrijgen.

Vanavond zal de eerste sneeuw vanuit het zuiden gaan vallen. Regen gaat over in natte sneeuw en uiteindelijk neemt droge sneeuw de overhand. Op grote schaal zal tussen de 10 en 20cm gaan vallen, lokaal zou zelfs 30 cm sneeuw kunnen vallen. Naast de sneeuwval wordt het ook nog eens steenkoud. Morgen is de verachte gevoelstemperatuur op veel plaatsen -10 tot -15 graden.

Omdat er sprake zal zijn van flink wat wind tijdens de sneeuwval op zondag heeft het KNMI van middernacht code oranje afgekondigd. Zij waarschuwen om vooral niet de weg op te gaan als dat niet noodzakelijk is. Rijkswaterstaat heeft 350 sneeuwploegen klaarstaan en kan met 546 strooiwagens beginnen aan de monsterklus om de snelwegen weer begaanbaar te maken. In twee uur tijd kunnen ze 10.000 kilometer strooien. Hiervoor zijn flinke voorbereidingen getroffen, zo is de versmalling op de A15 afgelopen nacht weggehaald zodat de strooiwagens in linie kunnen blijven rijden.

Hoeveel sneeuw er daadwerkelijk gaat vallen zullen we morgenochtend pas meemaken. Vanwege de avondklok is het niet toegestaan om na 21.00 uur zaterdagavond de straat op te gaan als dat niet noodzakelijk is.

Related Articles

Woning onder water na breuk ik waterleiding in dijk IJsseldijk-Noord Ouderkerk aan den IJssel

0
Ouderkerk aan den IJssel - Een woning is dinsdagmorgen rond 06.00 uur volgestroomd met water...

Melding schietpartij blijkt vals Hietkamp Rotterdam

0
Rotterdam - Politieagenten rukten maandagavond uit voor een melding van een schietpartij naar de Hietkamp...

Natte voetsporen leiden agenten naar gevluchte drugshandelaren na te water raken auto in Gouda.

0
Gouda - De politie heeft zondag 28 februari drie verdachten van drugshandel aangehouden, na het...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

RSS Error: A feed could not be found at `https://rss.politie.nl/rss/ab/gemeenten/zuid-holland/rotterdam.xml`; the status code is `403` and content-type is `text/html`

Stay Connected

9,342FansLike
640VolgersVolg
7,968VolgersVolg