dinsdag, juli 27, 2021
21.6 C
Rotterdam
dinsdag 27 juli 2021

Trauma- en politiehelikopters aan de grond vanwege sneeuwval

Trauma- en politiehelikopters zijn vanwege de verwachtte sneeuwval niet inzetbaar. Het vliegen in dergelijke omstandigheden is niet zonder risico’s. Sneeuwval op zich is geen probleem voor de piloten en de helikopters, een piloot is echter wel aangewezen op zicht tijdens de vlucht. Zo moet de grond bijvoorbeeld altijd zichtbaar zijn.

Vanwege de verwachtte wind en de vele sneeuwval is het niet verantwoord om te gaan vliegen met de helikopters. Er zal beperkt zicht zijn en de sneeuw in combinatie met de lage temperaturen kan ervoor zorgen dat de sneeuw zich vastklampt aan de rotorbladen van het toestel. Hierdoor wordt de besturing van de helikopter ernstig beïnvloed en is het om deze reden niet verantwoord om te gaan vliegen.

Wintervliegen in “icing” condities zijn gevaarlijk omdat sneeuw eigenlijk superkoud water is kan er op de helikopter zelf en de rotorbladen één of meerdere vrieslagen ontstaan. Dat zorgt ervoor dat de helikopter op ongewilde plekken zwaarder wordt dan gewenst. De rotorbladen zijn precies afgemeten om de helikopter goed te kunnen besturen. In ons land hebben we weinig te maken met dergelijke weersomstandigheden en om deze reden houden onze hulpdiensten de helikopters veelal aan de grond.

Een paar jaar geleden ging het mis in Duitsland. Twee politiehelikopters landen door beperkt zicht boven op elkaar. Dit kwam doordat het sneeuw van de grond omhoog stoof door de wind die de helikopter creëerde. Het was toen voor de piloten niet meer te zien waar ze de landing aan het inzetten waren.

Related Articles

Woning aan Persoonskade in Rotterdam beschoten; Politie zoekt getuigen

0
Rotterdam - Op 26 juli is een woning aan de Persoonskade in Rotterdam beschoten. De...

Slachtoffer schietincident Schiedam overleden; Twee verdachten aangehouden

0
Schiedam - Het slachtoffer dat maandagmiddag werd neergeschoten op de Loeffstraat in Schiedam, is overleden...

Politie op zoek naar vermiste 13-jarige Chaheny

0
De politie is op zoek naar de 13-jarige Chaheny, ze is op 24-07 weggegaan van...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

Slachtoffer van Schiedamse schietpartij alsnog overleden

Slachtoffer van Schiedamse schietpartij alsnog overleden [...]

Woning beschoten op Rotterdam-Zuid

Woning beschoten op Rotterdam-Zuid [...]

Rotterdams meisje van 13 jaar al drie dagen vermist

Rotterdams meisje van 13 jaar al drie dagen vermist [...]

Oprichter Kees Veldboer Ambulance Wens onverwacht overleden

Oprichter Kees Veldboer Ambulance Wens onverwacht overleden [...]

Koopgoot wordt even ‘Koopsloot’ in binnenstad Rotterdam

Koopgoot wordt even ‘Koopsloot’ in binnenstad Rotterdam [...]

Stay Connected

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,003VolgersVolg