Goedbedoelde hulp agenten beantwoord met geweld in Rotterdam

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – Wat begon met goed bedoelde hulp van agenten van een mogelijk vastgereden automobilist, eindigde in geweld tegen de agent en de aanhouding van een 22-jarige man. Het overkwam twee agenten van de Rotterdamse verkeerspolitie op de Gordelweg in Rotterdam.

Agenten waren bezig met hun dienst toen zij rond 18.00 uur op de Gordelweg een auto schuin op straat zagen staan. Gezien het winterse weer dachten de agenten te maken te hebben met de zoveelste automobilist die zich had vastgereden en stopten om een handje te helpen.

- Advertisement -

“Als ik richting de auto loop zie ik dat de auto niet vast staat maar tegen een verkeerslicht is gebotst. Ik zie een jongen uitstappen die naar mijn zin net iets té snel weg wil lopen.”, zo legt de agent uit. Als de diender de 22-jarige jongeman wil aanspreken, heeft deze geen zin om te blijven staan voor een praatje.

Als de agent de man vraagt naar het rijbewijs, vertelt hij deze niet te hebben en ook niet te hebben gereden. Terwijl de agent vraagt om een ander identiteitsbewijs, zegt hij dit niet te hebben en loopt al bellend weg.

Slag op de borst
“Daar ik het niet zo netjes vind als ik in gesprek ben met iemand en vervolgens een rug toegekeerd krijg, vraag ik de man nogmaals te blijven staan. Wederom geen reactie. Ik besluit voor het gemak maar even dat ik het nu een beetje zat begin te worden en pak de man beet bij zijn jas.”

Zodra de agent dit doet, draait de man zich om en haalt uit naar de agent. Hij raakt hem op zijn borst, maar door het steekvest van de agent haalt de actie weinig uit. Beide agenten komen hierna gelijk in actie en werpen de man op de grond. Zelfs dan blijft de man zich verzetten en wordt in de boeien geslagen. De man is hierna ingesloten op het bureau.

Reeks bekeuringen
Nadat agenten alle bevindingen hebben vastgelegd voor het Openbaar Ministerie, heeft de man ook een rits bekeuringen meegekregen, namelijk voor artikel 180 WvSr. (Wederspannigheid / verzet), artikel 266 / 267 WvSr. (Belediging van een ambtenaar in functie), artikel 447e WvSr. (Niet voldoen aan identificatieplicht), artikel 8 WVW (Rijden onder invloed van drugs) en artikel 9 WVW (Rijden met een ingevorderd rijbewijs).

Ook is er melding gemaakt over het geweld dat de man tegen de agent gebruikte en zal worden geprobeerd de schade van de kapotte paal op de bestuurder te verhalen.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Opnieuw een autobrand in Spijkenisse Andries van Bronckhorstlaan Spijkenisse

Spijkenisse - Vanavond is er brand ontstaan bij een auto aan de Andries van Bronckhorstlaan op een parkeerplaats...

Surfer (51) overleden aangetroffen na zoekactie Grevelingenmeer Bruinisse

Zeeland / Goeree - Overflakkee - Zaterdagavond 15 juni is het stoffelijk overschot aangetroffen van de vermiste 51-...

Grote Politie-inzet bij ruzie in woning aan Victor E. van Vrieslandstraat in Rotterdam-Zevenkamp

Rotterdam - Zaterdagavond heeft de politie groots ingezet na een melding van een agressieve man bij een ruzie...

Brand in appartement op 48e verdieping Zalmhaventoren Rotterdam

Rotterdam - In een appartement van de Zalmhaventoren in Rotterdam heeft afgelopen nacht korte tijd brand gewoed. De...