vrijdag, mei 14, 2021
10.5 C
Rotterdam
vrijdag 14 mei 2021

Goedbedoelde hulp agenten beantwoord met geweld in Rotterdam

Rotterdam – Wat begon met goed bedoelde hulp van agenten van een mogelijk vastgereden automobilist, eindigde in geweld tegen de agent en de aanhouding van een 22-jarige man. Het overkwam twee agenten van de Rotterdamse verkeerspolitie op de Gordelweg in Rotterdam.

Agenten waren bezig met hun dienst toen zij rond 18.00 uur op de Gordelweg een auto schuin op straat zagen staan. Gezien het winterse weer dachten de agenten te maken te hebben met de zoveelste automobilist die zich had vastgereden en stopten om een handje te helpen.

“Als ik richting de auto loop zie ik dat de auto niet vast staat maar tegen een verkeerslicht is gebotst. Ik zie een jongen uitstappen die naar mijn zin net iets té snel weg wil lopen.”, zo legt de agent uit. Als de diender de 22-jarige jongeman wil aanspreken, heeft deze geen zin om te blijven staan voor een praatje.

Als de agent de man vraagt naar het rijbewijs, vertelt hij deze niet te hebben en ook niet te hebben gereden. Terwijl de agent vraagt om een ander identiteitsbewijs, zegt hij dit niet te hebben en loopt al bellend weg.

Slag op de borst
“Daar ik het niet zo netjes vind als ik in gesprek ben met iemand en vervolgens een rug toegekeerd krijg, vraag ik de man nogmaals te blijven staan. Wederom geen reactie. Ik besluit voor het gemak maar even dat ik het nu een beetje zat begin te worden en pak de man beet bij zijn jas.”

Zodra de agent dit doet, draait de man zich om en haalt uit naar de agent. Hij raakt hem op zijn borst, maar door het steekvest van de agent haalt de actie weinig uit. Beide agenten komen hierna gelijk in actie en werpen de man op de grond. Zelfs dan blijft de man zich verzetten en wordt in de boeien geslagen. De man is hierna ingesloten op het bureau.

Reeks bekeuringen
Nadat agenten alle bevindingen hebben vastgelegd voor het Openbaar Ministerie, heeft de man ook een rits bekeuringen meegekregen, namelijk voor artikel 180 WvSr. (Wederspannigheid / verzet), artikel 266 / 267 WvSr. (Belediging van een ambtenaar in functie), artikel 447e WvSr. (Niet voldoen aan identificatieplicht), artikel 8 WVW (Rijden onder invloed van drugs) en artikel 9 WVW (Rijden met een ingevorderd rijbewijs).

Ook is er melding gemaakt over het geweld dat de man tegen de agent gebruikte en zal worden geprobeerd de schade van de kapotte paal op de bestuurder te verhalen.

Related Articles

Brand verwoest woning Groenlust Gouda

0
Gouda - Een flinke brand die begon in een slaapkamer van een woning aan het...

Gewonde man zwaait met mes Zweedsestraat Rotterdam

0
Rotterdam - De politie heeft donderdagavond op de Zweedsestraat in Rotterdam een man aangehouden. De...

Auto net niet te water Oudelandselaan Berkel en Rodenrijs

0
Berkel en Rodenrijs - Een automobilist is donderdagmiddag door een nog onbekende oorzaak van de...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

Diergaarde Blijdorp vernoemt pinguïn naar Patricia Paay

Diergaarde Blijdorp vernoemt pinguïn naar Patricia Paay [...]

Auto schiet van snelweg en raakt personen bij McDonald's

Auto schiet van snelweg en raakt personen bij McDonald's [...]

Feyenoord-trainer Advocaat boos op arbitrage

Feyenoord-trainer Advocaat boos op arbitrage [...]

Feyenoord snakt naar einde seizoen, maar moet nog even door

Feyenoord snakt naar einde seizoen, maar moet nog even door [...]

Sparta en FC Utrecht scoren niet op Het Kasteel

Sparta en FC Utrecht scoren niet op Het Kasteel [...]

Stay Connected

9,394FansLike
640VolgersVolg
7,968VolgersVolg