Inbeslagname airsoftwapen na schieten in openbaar in Ridderkerk

Date:

Share post:

Ridderkerk – Zondag 7 februari heeft de politie een airsoftwapen in beslag genomen van een man die ermee in het openbaar in Ridderkerk schoot. Dit heeft de politie vandaag bekend gemaakt.

Een persoon belde de politie, omdat deze twee mannen zag schieten in het Donckebos met een echt-lijkend automatisch wapen. De melder vertelde dat hij het wapen herkende als een airsoftwapen, omdat hij zelf ook deze sport beoefend.

De melder hield de politie op de hoogte van de locatie van de mannen en zag hoe ze richting de Spuistraat liepen. Hier zagen de agenten het tweetal lopen, waarbij eentje het wapen bij zich droeg.

De politie riep de twee aan en riep dat ze het wapen op de grond moesten leggen. Hierna moesten ze tegen de muur staan, waarna de politie ze kon controleren.

Lid van airsoftbond
Het tweetal, een 20-jarige man uit Ridderkerk en een 18-jarige man uit Rotterdam, vertelden de agenten dat ze het wapen aan het testen waren. De eigenaar van het wapen was ook lid van de Nederlandse Airsoft Sportbond en kon ook en lidmaatschapspas overleggen.

Ondanks het lidmaatschap is het ten strengste verboden om in het openbaar rond te lopen met een dergelijk wapen en deze ook te gebruiken. Zeker met echt-lijkende imitatiewapens is het voor burgers en politie moeilijk onderscheid te maken met alle mogelijke gevolgen van dien. Mede door de ernst hiervan hebben de agenten een bekeuring uitgeschreven en het geweer in beslag genomen.

- Advertisement -

Gerelateerd