vrijdag, juli 1, 2022
18.6 C
Rotterdam
vrijdag 1 juli 2022

Celstraf geëist voor serie brandstichtingen in Leidschendam

- advertentie -

Leidschendam – Sinds april vorig jaar werd Leidschendam opgeschrikt door een lange serie van autobranden. Tegen een 26-jarige verdachte is gisteren een celstraf van vijftien maanden geëist.

Over een tijdspanne van maanden werden tientallen voertuigen verwoest. Er zijn zover bekend 32 voertuigen, met name auto’s, beschadigd of volledig verwoest door brandstichting in diverse wijken. Met name de wijken Prinsenhof en De Heuvel waren doelwit voor de brandstichters.

Ondanks dat autobranden vaak weinig bewijs achterlaten, werd er voldoende gevonden om tenminste één verdachte op 2 november aan te kunnen houden. De man, een 26-jarige Leidschendammer, wordt verdacht van tenminste drie autobranden.

DNA en vingerafdrukken
Bij de drie branden werden flesjes aangetroffen naast de uitgebrande auto’s: Twee flessen wasbenzine en een plastic flesje dat eveneens naar wasbenzine rook. Op de flessen worden vingerafdrukken en DNA van de man gevonden.

Bij nader onderzoek blijkt ook dat bij één van de branden de verdachte een vriend heeft geappt, omdat hij een fles terpentine nodig heeft: “…moet wat branden”. Later is hij geamuseerd wanneer hij van een vriend beelden ontvangt van de autobrand.

Angst en wanorde
‘Ik blijf benadrukken dat het niet gaat om drie kleine autobrandjes,’ zei de officier van justitie op zitting. ‘Verdachte heeft door het in brand steken van meerdere auto’s gevoelens van angst en wanorde in de wijk in stand gehouden.’

De schade voor getroffen bewoners was enorm. Daarbij heeft verdachte op geen enkele manier openheid van zaken gegeven, laat staan enig schuldbesef getoond, aldus de officier.

Strafeis
Het Openbaar Ministerie eiste een gevangenisstraf van 15 maanden. Over twee weken doet de rechtbank uitspraak.


Overzicht autobranden in Leidschendam


Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp+31103070855 of Mailredactie@nieuwsopbeeld.nl


 

- Advertisement -

Laatste nieuws

- advertentie -
spot_img

Meest gelezen

Like ons ook op

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,234VolgersVolg
- advertentie -