Negen jaar celstraf en TBS voor moord in Bodegraven

Date:

Deel bericht:

Bodegraven – Maandag 15 februari is een 40-jarige vrouw uit Bodegraven veroordeeld tot een gevangenisstraf van negen jaar voor de moord op haar 40-jarige huisgenoot. De man werd op 24 februari om het leven gebracht in hun woning.

De bewuste maandagavond 24 februari wordt de overleden man aangetroffen in de woning aan de Koninginneweg. De vrouw, die dan ook nog in de woning is, wordt gelijk aangehouden.

- Advertisement -

Het blijkt dat de man met meerdere messteken tijdens zijn slaap om het leven is gebracht. Volgens de rechtbank is er sprake van voorbedachte raad, omdat de vrouw zich heeft beraden op haar voornemen om de man te doden en dat voornemen ook op een planmatige manier heeft uitgevoerd.

Stoornis
Deskundigen van het Pieter Baan Centrum hebben een stoornis bij haar vastgesteld. De rechtbank heeft haar het feit daarom in verminderde mate toegerekend. Wel weegt de rechter zwaar aan het feit dat de vrouw de nietsvermoedende man in zijn slaap heeft belaagd.

Ondanks de stoornis heeft de rechter daarom de eis van de officier van justitie overgenomen en heeft de vrouw veroordeeld tot negen jaar celstraf. Daarnaast moet de vrouw vanwege gevaar voor herhaling worden behandeld in een forensische kliniek.

Naast de eerder genoemde straf moet de vrouw ook schadevergoeding betalen aan de nabestaanden. “Het handelen van de verdachte heeft voor de nabestaanden onherstelbaar verdriet veroorzaakt, in het bijzonder voor de ouders van het slachtoffer die hun kind hebben moeten begraven. De ouders en de zus van de man kampen tot op de dag van vandaag met gevoelens van leegte, wanhoop en ongeloof.”, zo legt de rechtbank uit. De vrouw moet aan de ouders van de man een schadevergoeding van € 35.000 betalen.

- Advertisement -

Gerelateerd