Avondklok blijft gehandhaafd, belang van staat groter

Date:

Deel bericht:

De rechtbank in Den Haag heeft besloten dat de avondklok alsnog van kracht blijft. De Nederlandse staat diende een spoedberoep in om de avondklok alsnog te handhaven. Een rechter in Den Haag veegde eerder deze ochtend de avondklok van tafel nadat er een rechtszaak was aangespannen door de groep Virus Waarheid die al maanden strijdt tegen de coronamaatregelen.

De rechtbank werd halverwege het beroep gewraakt door Actiegroep Viruswaarheid. Zij vonden dat de rechters vooringenomen waren waardoor een neutrale behandeling van de zaak niet meer mogelijk was. Na overleg heeft de voorzitten aangegeven dat er geen sprake is van vooringenomenheid.

- Advertisement -

De rechtbank trok zich om 20.10 uur terug nadat alle partijen aan het woord waren geweest. Rond 20.35 uur sprak de rechter uit dat avondklok gehandhaafd blijft. Het hof geeft aan dat met deze beslissing er niet vooruit wordt gelopen op de inhoudelijke beslissing die aankomende vrijdag dient. Het hof vind het belang van de Staat zwaarder wegen dan het belang van de actiegroep Virus Waarheid.

 

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

Gerelateerd