zaterdag, februari 27, 2021

Avondklok per direct opgeheven door uitspraak Rechtbank Den Haag

Den Haag – Dinsdag 16 februari heeft de Rechtbank in Den Haag geoordeeld dat de avondklok per direct moet worden opgeheven.

De zaak was aangespannen bij de rechtbank door de groep Virus Waarheid die al maanden strijdt tegen de diverse maatregelen, omdat deze in hun ogen onrechtmatig en overbodig zijn. Over diverse maatregelen zijn eerder al maatregelen geweest, waarbij de groep meestal bot ving.

De rechter heeft vandaag de groep in het gelijk gesteld. De rechtbank boog zich over de wetgeving waarop de avondklok is ingesteld en oordeelde dat dit niet rechtmatig is.

Het kabinet heeft een verkeerde wet toegepast die hier eigenlijk niet voor is bedoeld. Het gaat om de Wet Buitengewonde bevoegdheden burgerlijk gezag (WBbbg). Deze wet is eigenlijk bedoeld voor calamiteiten. De rechter oordeelt dat er echter geen bijzondere spoedeisendheid van de avondklok is vastgesteld en ook niet voldoende is gemotiveerd wat de avondklok voor nut heeft.

De uitspraak is per direct bindend, dat betekent dat mensen vanavond al weer de straat op mogen gaan. Ook als de staat in hoger beroep gaat, dan zou een eventuele herinstelling van de avondklok pas gebeuren, nadat die uitspraak is geweest.

Of de uitspraak ook gevolgen heeft voor de uitgeschreven boetes is nog niet bekend. Als de avondklok inderdaad onterecht is ingevoerd maken personen mogelijk kans op ontbinding van de boete

 

Related Articles

Grote brand in Autogarage Gouderakstraat Rotterdam (video)

0
Rotterdam - Vrijdag 26 januari brak iets na 16:00 uur een grote brand uit in...

Snel optreden voorkomt erger bij brand in meterkast in woning Hazerswoude-Rijndijk

0
Hazerswoude-Rijndijk - Vrijdagmiddag 26 februari heeft er een woningbrand gewoed aan het Helene Swarthplantsoen. Er...

Brandweer uitgerukt vanwege achtergelaten scootmobiel op brug in Reeuwijk

0
Reeuwijk - Vrijdagmiddag 26 februari zijn hulpdiensten gealarmeerd vanwege een mogelijk persoon te water langs...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

RSS Error: A feed could not be found at `https://rss.politie.nl/rss/ab/gemeenten/zuid-holland/rotterdam.xml`; the status code is `403` and content-type is `text/html`

Stay Connected

9,342FansLike
640VolgersVolg
7,968VolgersVolg