NVWA : Stop gebruik van bamboe servies

Date:

Share post:

De Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit heeft een veiligheidswaarschuwing uitgegeven voor het gebruik van Bamboe servies. In de producten zitten gevaarlijke stoffen zoals Melamine verwerkt. Bij gebruik bestaat een kans dat er te veel formaldehyde in het voedsel of drinken terecht komt. Het vormt een risico op onder andere maagirritatie en maagzweren. Vooral bij hete voedingsproducten kan de stof vrijkomen.

Op basis van signalen uit de EU heeft de NVWA een eigen verkennend onderzoek gedaan naar melamine kunststof serviesgoed met bamboevezels. Het ging hierbij om hard, slijtvast, kunststof serviesgoed dat kan worden hergebruikt. Er zijn bekers, kommen en mokken bemonsterd en onderzocht. Daarbij bleken bij een aantal artikelen behoorlijke overschrijdingen van de zogenoemde migratielimiet voor formaldehyde. Dat wil zeggen dat er bij gebruik van het servies te veel formaldehyde vrijkomt in eten of drinken.

- Advertisement -

De fabrikanten van de producten en importeurs zijn verzocht direct te stoppen met de handel van deze producten. Indien de goederen niet verdwijnen van de markt kan er handhavend worden opgetreden.

meer info : https://www.nvwa.nl/nieuws-en-media/nieuws/2021/02/15/let-op-met-servies-van-bamboe-en-melamine

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

Gerelateerd