zondag, februari 28, 2021

NVWA : Stop gebruik van bamboe servies

De Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit heeft een veiligheidswaarschuwing uitgegeven voor het gebruik van Bamboe servies. In de producten zitten gevaarlijke stoffen zoals Melamine verwerkt. Bij gebruik bestaat een kans dat er te veel formaldehyde in het voedsel of drinken terecht komt. Het vormt een risico op onder andere maagirritatie en maagzweren. Vooral bij hete voedingsproducten kan de stof vrijkomen.

Op basis van signalen uit de EU heeft de NVWA een eigen verkennend onderzoek gedaan naar melamine kunststof serviesgoed met bamboevezels. Het ging hierbij om hard, slijtvast, kunststof serviesgoed dat kan worden hergebruikt. Er zijn bekers, kommen en mokken bemonsterd en onderzocht. Daarbij bleken bij een aantal artikelen behoorlijke overschrijdingen van de zogenoemde migratielimiet voor formaldehyde. Dat wil zeggen dat er bij gebruik van het servies te veel formaldehyde vrijkomt in eten of drinken.

De fabrikanten van de producten en importeurs zijn verzocht direct te stoppen met de handel van deze producten. Indien de goederen niet verdwijnen van de markt kan er handhavend worden opgetreden.

meer info : https://www.nvwa.nl/nieuws-en-media/nieuws/2021/02/15/let-op-met-servies-van-bamboe-en-melamine

Related Articles

Taxi te water, bestuurder gevlucht Plaswijckweg Gouda (video)

0
Gouda - Op de Plaswijckweg ter hoogte van de Bouwlust in Gouda is omstreeks 05.00...

Vandaag: Eén jaar lang Corona in Nederland

0
Vandaag is het 27 februari 2021. Dit betekent dat COVID-19 of Corona nu precies een...

“Man werpt zichzelf voor rijdende auto’s” Pompenburg Rotterdam

0
Rotterdam - Een man heeft zaterdagavond op de Pompenburg omstreeks 20.15 uur voor flink wat...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

RSS Error: A feed could not be found at `https://rss.politie.nl/rss/ab/gemeenten/zuid-holland/rotterdam.xml`; the status code is `403` and content-type is `text/html`

Stay Connected

9,342FansLike
640VolgersVolg
7,968VolgersVolg