zaterdag, mei 8, 2021
10 C
Rotterdam
zaterdag 8 mei 2021

Bejaarde vrouw in Schiedam slachtoffer van babbeltruc, Politie zoekt getuigen

Schiedam – Op woensdag 17 februari is er een 83-jarige vrouw uit Schiedam op de Van Dalsumlaan slachtoffer geworden van een babbeltruc. De twee verdachten deden zich voor als medewerkers van de gemeente die de woning wilden controleren op asbest. De politie komt graag in contact met getuigen of mensen met camerabeelden.

Rond 15.00 uur die dag gaat in de woning van de vrouw de bel. Voor de deur staat een man die zegt dat hij voor de gemeente Schiedam werkt en de woning wil controleren op asbest. Nadat hij het vertrouwen van het slachtoffer heeft gewekt, stapt hij de woning binnen en een tweede man volgt hem direct.

Na enige tijd verlaten de mannen de woning weer en bleken diverse goederen van de bewoonster te hebben gestolen, waaronder een kleine kluis. Even later belt de vrouw haar dochter en vertelt zij in tranen wat er is voorgevallen.

Signalement
De signalementen van de mannen die het slachtoffer zich nog herinnert: twee mannen, één met een lichte huidskleur en één met een donkere huidskleur. De ene man heeft een smal gezicht, de ander een bol gezicht. Een van de verdachten droeg zwarte handschoenen met de spreuk ‘CADE’ erop.

Getuigenoproep
De politie is een onderzoek gestart en hoopt op extra informatie van omwonenden. Heeft u iets gezien op de Van Dalsumlaan of in de omgeving? Of heeft u camera’s en heeft u rondom dat tijdstip de mannen met het genoemde signalement in beeld? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844. Anoniem tips melden kan via Meld Misdaad Anoniem op de website of via 0800-7000.

Related Articles

Amsterdammer (21) aangehouden voor serie explosies in Rotterdam

0
Rotterdam - Politieonderzoek leidde vrijdagvanavond naar een verdachte die in verband wordt gebracht met een...

Vrachtwagen kantelt op Reewegviaduct A15 Rotterdam

0
Rotterdam - Op het Reewegviaduct boven de A15 in Rotterdam is vrijdagavond rond 21.00 uur...

Dode en gewonden na ernstig ongeval A20 Schiedam (video)

0
Schiedam - Bij een ernstig auto-ongeluk op de A20 ter hoogte van Schiedam is vrijdagavond...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

Vrachtwagen met container kantelt op A15 bij Charlois

Vrachtwagen met container kantelt op A15 bij Charlois [...]

Politie pakt Amsterdammer (21) voor explosies in Rotterdam

Politie pakt Amsterdammer (21) voor explosies in Rotterdam [...]

Weer een mooie dag voor terrassen in Witte de With

Weer een mooie dag voor terrassen in Witte de With [...]

Nieuwe Primark al even open, maar het blijft druk

Nieuwe Primark al even open, maar het blijft druk [...]

Ziekenhuizen kunnen zorg voor Songfestival niet garanderen

Ziekenhuizen kunnen zorg voor Songfestival niet garanderen [...]

Stay Connected

9,383FansLike
640VolgersVolg
7,968VolgersVolg