dinsdag, maart 2, 2021

Minderjarige Vlaardinger vlucht met 200 km/u voor politie

Regio – Dondermiddag 18 februari heeft een 17-jarige jongen uit Vlaardingen het zichzelf wel heel bont gemaakt. Nadat hij gepakt werd voor te hard rijden, besloot hij op nog hogere snelheid van te politie te vluchten. En dat alles zonder rijbewijs.

Rond 11.30 uur reed de jongen op de A16 vanuit de richting in Rotterdam naar Breda gereden. Ter hoogte van de Brabantse stad stonden agenten te laseren en maten een snelheid van 134 kilometer per uur, waar 100 is toegestaan.

Voor de al enigszins forse snelheidsovertreding wilden agenten de bestuurder aan de kant zetten. In eerste instantie leek de jonge coureur gehoor te geven aan het volgteken, maar koos er voor om op het laatste moment de A58 richting Etten-Leur op te gaan.

Bij de vluchtpoging haalde de jongen diverse manoeuvres uit om maar uit handen van de politie te blijven. Zo reed hij over de vluchtstrook, over de busbaan, haalde weggebruikers en de politie rechts in, en bereikte snelheden tot 200 kilometer per uur.

Uiteindelijk besefte de jongen dat hij niet kon ontkomen en stopte bij Etten-Leur. Hij werd direct aangehouden. Daar bleek de nog jonge leeftijd van de racer en dat hij niet in het bezit was van een rijbewijs. Waar de jongen de auto vandaan heeft, is niet bekend gemaakt.

Getuigenoproep
Omwille van het onderzoek is de politie op zoek naar getuigen die de jongen hebben zien rijden. Hun wordt gevraagd contact op te nemen via 0900-8844.

Related Articles

Woning onder water na breuk ik waterleiding in dijk IJsseldijk-Noord Ouderkerk aan den IJssel

0
Ouderkerk aan den IJssel - Een woning is dinsdagmorgen rond 06.00 uur volgestroomd met water...

Melding schietpartij blijkt vals Hietkamp Rotterdam

0
Rotterdam - Politieagenten rukten maandagavond uit voor een melding van een schietpartij naar de Hietkamp...

Natte voetsporen leiden agenten naar gevluchte drugshandelaren na te water raken auto in Gouda.

0
Gouda - De politie heeft zondag 28 februari drie verdachten van drugshandel aangehouden, na het...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

RSS Error: A feed could not be found at `https://rss.politie.nl/rss/ab/gemeenten/zuid-holland/rotterdam.xml`; the status code is `403` and content-type is `text/html`

Stay Connected

9,342FansLike
640VolgersVolg
7,968VolgersVolg