Demonstratie tegen politiegeweld in Den Haag rustig verlopen

Date:

Share post:

- Advertisement -

Den Haag – Zaterdag 20 februari hebben zo’n honderdvijftig demonstranten zich verzameld op het Haagse Malieveld. De groep stond in eerste plaats in Den Haag om te protesteren tegen politie, maar ook wordt er onvrede tegen de corona-maatregelen geuit.

In eerste instantie zou er een vol programma zijn, maar het officiële protest werd op het laatste moment geannuleerd. Toch kwam er een nog redelijk forse groep naar het Malieveld om hun stem te laten horen. De aanleiding van de demonstratie was het politieoptreden tijdens voorgaande anti-coronademonstraties, waaronder die in Amsterdam.

De demonstratie was niet verboden, de toestemming was al verleend. Wel was de politie voorbereid op een eventuele hoge opkomst en waren daarom ook in grote getale aanwezig.  De politie weerhield op den duur wel nieuwe demonstranten ervan het Malieveld te betreden, omdat het maximaal aantal van honderd actievoerders al was overschreden. Er volgden rondom het Malieveld enkele aanhoudingen.

Omdat er geen officieel programma meer was, is er verder ook niet veel gebeurd. Er werd wel door een lid van de nieuwe “Wij zijn Nederland”-partij een korte speech gehouden. Hierna ging de groep weer huiswaarts.

- Advertisement -

Gerelateerd