Demonstratie tegen politiegeweld in Den Haag rustig verlopen

Date:

Deel bericht:

Den Haag – Zaterdag 20 februari hebben zo’n honderdvijftig demonstranten zich verzameld op het Haagse Malieveld. De groep stond in eerste plaats in Den Haag om te protesteren tegen politie, maar ook wordt er onvrede tegen de corona-maatregelen geuit.

In eerste instantie zou er een vol programma zijn, maar het officiële protest werd op het laatste moment geannuleerd. Toch kwam er een nog redelijk forse groep naar het Malieveld om hun stem te laten horen. De aanleiding van de demonstratie was het politieoptreden tijdens voorgaande anti-coronademonstraties, waaronder die in Amsterdam.

- Advertisement -

De demonstratie was niet verboden, de toestemming was al verleend. Wel was de politie voorbereid op een eventuele hoge opkomst en waren daarom ook in grote getale aanwezig.  De politie weerhield op den duur wel nieuwe demonstranten ervan het Malieveld te betreden, omdat het maximaal aantal van honderd actievoerders al was overschreden. Er volgden rondom het Malieveld enkele aanhoudingen.

Omdat er geen officieel programma meer was, is er verder ook niet veel gebeurd. Er werd wel door een lid van de nieuwe “Wij zijn Nederland”-partij een korte speech gehouden. Hierna ging de groep weer huiswaarts.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Ritje met peperdure bolide valt letterlijk in het water

Den Haag, Zoetermeer - Zondagmiddag viel voor een automobilist het ritje met zijn sportwagen letterlijk in het water....

Gevluchte Spanjaard (36) in Rotterdam aangehouden na eerder ongeval bij Den Hoorn

Regio - Zondagmiddag 3 maart heeft de Politie een 36-jarige man uit Spanje aangehouden, nadat hij eerder op...

Vlaardingers (14 en 15) aangehouden die explosief wilden plaatsen bij woning in Den Haag

Den Haag, Vlaardingen - Dinsdagavond 27 februari zijn twee minderjarige jongens uit Vlaardingen aangehouden, die ervan worden verdacht...

Meerdere gewonden bij woningbrand in centrum Den Haag

Den Haag - Vrijdagmiddag 23 februari zijn meerdere personen gewond geraakt, van wie één ernstig, bij een woningbrand...