dinsdag, maart 2, 2021

Demonstratie tegen politiegeweld in Den Haag rustig verlopen

Den Haag – Zaterdag 20 februari hebben zo’n honderdvijftig demonstranten zich verzameld op het Haagse Malieveld. De groep stond in eerste plaats in Den Haag om te protesteren tegen politie, maar ook wordt er onvrede tegen de corona-maatregelen geuit.

In eerste instantie zou er een vol programma zijn, maar het officiële protest werd op het laatste moment geannuleerd. Toch kwam er een nog redelijk forse groep naar het Malieveld om hun stem te laten horen. De aanleiding van de demonstratie was het politieoptreden tijdens voorgaande anti-coronademonstraties, waaronder die in Amsterdam.

De demonstratie was niet verboden, de toestemming was al verleend. Wel was de politie voorbereid op een eventuele hoge opkomst en waren daarom ook in grote getale aanwezig.  De politie weerhield op den duur wel nieuwe demonstranten ervan het Malieveld te betreden, omdat het maximaal aantal van honderd actievoerders al was overschreden. Er volgden rondom het Malieveld enkele aanhoudingen.

Omdat er geen officieel programma meer was, is er verder ook niet veel gebeurd. Er werd wel door een lid van de nieuwe “Wij zijn Nederland”-partij een korte speech gehouden. Hierna ging de groep weer huiswaarts.

Related Articles

Woning onder water na breuk ik waterleiding in dijk IJsseldijk-Noord Ouderkerk aan den IJssel

0
Ouderkerk aan den IJssel - Een woning is dinsdagmorgen rond 06.00 uur volgestroomd met water...

Melding schietpartij blijkt vals Hietkamp Rotterdam

0
Rotterdam - Politieagenten rukten maandagavond uit voor een melding van een schietpartij naar de Hietkamp...

Natte voetsporen leiden agenten naar gevluchte drugshandelaren na te water raken auto in Gouda.

0
Gouda - De politie heeft zondag 28 februari drie verdachten van drugshandel aangehouden, na het...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

RSS Error: A feed could not be found at `https://rss.politie.nl/rss/ab/gemeenten/zuid-holland/rotterdam.xml`; the status code is `403` and content-type is `text/html`

Stay Connected

9,342FansLike
640VolgersVolg
7,968VolgersVolg