Kabinet verlengd wederom de avondklok, scholen mogelijk deels weer open

Date:

Deel bericht:

De avondklok zal hoogstwaarschijnlijk dinsdag tijdens de persconferentie worden verlengd. Dat melden bronnen aan het ANP en het AD. Wel zouden de scholen mogelijk weer deels open gaan en bestaat er een kans dat de contactberoepen zoals kappers met strenge maatregelen weer worden toegestaan.

Vandaag heeft er weer overleg plaatsgevonden in het Catshuis. Aanstaande dinsdag staat er weer een persconferentie gepland. Dan zullen demissionair premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) het volk weer toespreken.

- Advertisement -

Rutte vertelde afgelopen vrijdag al aankomende weken weer somber in te zien. De cijfers stabiliseren maar mogelijk wel de verkeerde kant op. Dit komt mede door de Britse variant.

Horecabedrijven de evenementenbranche zien hun zaken daadwerkelijk failliet gaan. De rek is er na ruim een jaar aan maatregelen compleet uit. Ondernemers moeten of dure leningen afsluiten of de zaak opdoeken. Het is een kwestie van tijd tot de branche grotendeels omvalt. Wanneer de horeca weer open mag is geheel onbekend.

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

Gerelateerd