Recordvangst van ruim 1.500 kilo heroïne onderschept in Rotterdamse haven

Date:

Deel bericht:

Rotterdam, Buitenland – Het is de grootste drugsvangst die ooit in Nederland is gedaan: ruim 1.500 kilo heroïne werd onderschept in de Rotterdamse haven. Daarnaast zijn diverse verdachten aangehouden.

De vangst is het resultaat van een samenwerking tussen het Nederlandse HARC-team en de Britse National Crime Agency (NCA). De NCA had informatie waardoor diverse verdachten in beeld kwamen.

- Advertisement -

Inval
Op basis van deze informatie werd in het Brabantse Etten-Leur op 9 februari een inval gedaan. Daarbij werden vijf mannen aangehouden. Drie mannen van 38, 37 en 33 jaar uit Harlingen, Tzummarum en Nieuw Vennep blijven 90 dagen langer vastzitten, zo besloot de raadkamer van de Rotterdamse rechtbank vandaag. De overige twee verdachten, mannen van 62 en 60 uit Sint Willebrord, zijn op vrije voeten maar blijven verdachten.

Drugsvangst
Door de informatie werd ook de grote heroïnevangst gedaan. De drugs zaten verstopt in een container uit Pakistan, gevuld met Himalayazout. De heroïne heeft een straatwaarde die wordt geschat op een slordige 45 miljoen euro. De drugs zijn inmiddels vernietigd, zo laat het OM weten.

Wanneer de drugs precies zijn gevonden en hoe de lading gevonden kon worden, is vooralsnog onbekend. Het OM zegt geen verder informatie te kunnen verstrekken door het lopende onderzoek.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Woning vol rook door schoorsteenbrand Dilledonk-Zuid Spijkenisse

Spijkenisse - Donderdagavond 25 april is er brand uitgebroken in een schoorsteen van een woning aan de Dilledonk-Zuid...

Grote brand in leegstaand kantoorpand Oosthavenkade Vlaardingen

Vlaardingen - In een groot kantoorpand aan de Oosthavenkade in Vlaardingen is donderdagmorgen rond 07.00 uur een grote...

Lichtgewonde bij eenzijdig ongeval Havendijk Schiedam

Havendijk, Schiedam - Woensdagavond 24 april rond 18.20 uur heeft er een ongeval plaatsgevonden. Een automobilist is door...

Uitslaande flatbrand aan Arrheniusweg in Rotterdam

Rotterdam - Woensdagochtend 24 april is een uitslaande brand uitgebroken in een flat aan de Arrheniusweg. Mede omdat...