Twee Rotterdamse tieners vast voor schietpartij Zwijndrecht

Date:

Deel bericht:

Zwijndrecht, Rotterdam – Voor het schietincident aan de Burgemeester Jansenlaan waarbij zondagmiddag een 23-jarige man gewond geraakt, zijn twee Rotterdammers aangehouden. De mannen zijn 18 en 19 jaar oud. 

Het schietincident gebeurde rond 17.50 uur in Winkelboulevard Noord, vlakbij de ingang aan de Onrust. Na de melding waren agenten al snel ter plaatse om het betreffende deel van het winkelcentrum af te zetten voor sporenonderzoek en om met getuigen te spreken.

- Advertisement -

Het slachtoffer was toen al door omstanders naar het ziekenhuis gebracht, waar hij direct is geopereerd. Hij maakt het inmiddels naar omstandigheden goed, zo laat de politie weten.

Onderzoek
Het onderzoek leidde naar een auto die rond 19.45 uur op de Noorderhagen in Rotterdam tot stilstand werd gedwongen. De twee inzittenden werden er door agenten door middel van de BTGV uit het voertuig gepraat en aangehouden. De twee Rotterdammers (18/19) worden verdacht van betrokkenheid en hun exacte rol wordt onderzocht.

Bij het incident waren in totaal vijf á zes mannen betrokken, aldus de politie. De recherche is nog op zoek naar de andere verdachten.

Getuigenoproep
Voor het onderzoek komt de politie graag in contact met getuigen. Heeft u iets gezien of gehoord? Heeft u camerabeelden die mogelijk van nut kunnen zijn voor de recherche? Neem dan contact op via 0900-8844. Anoniem tips melden kan ook via Meld Misdaad Anoniem op de website of via 0800-7000.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Acht jaar celstraf voor doodrijden gezin op tweede kerstdag in Rotterdam

De rechtbank heeft acht jaar celstraf opgelegd aan Suraj A. (30) voor het doodrijden van een gezin in...

Automobilist overleden nadat vrachtwagen achterop file botst op A15 bij Gorinchem

Gorinchem - Maandag 15 april is een automobilist om het leven gekomen bij een ongeval op de A15...

Laatste loper NN Marathon 2024 traditiegetrouw begeleid door politiemotoren in Rotterdam

Rotterdam - Zondag 14 april 2024 was de aftrap van de van de 43e NN Marathon in Rotterdam....

Waarschuwingsschot gelost op Nassauhaven na vuurwapenmelding op Roentgenstraat in Rotterdam

Rotterdam - Zondagmorgen 14 april hebben agenten hun wapens getrokken na een vuurwapenmelding op de Roentgenstraat. Een agent...