Grote verkeerscontrole levert aanhoudingen en overtredingen op Hoofdweg Capelle aan den IJssel

Date:

Deel bericht:

Capelle aan den IJssel – De politie heeft bij een grootscheepse verkeerscontrole op de Hoofdweg in Capelle aan den IJssel meerdere overtredingen geconstateerd. Het ging om zaken zoals te hard rijden, het negeren van een roodverkeerslicht en bijvoorbeeld rijden in een auto met een uitlaat die veel herrie maakt. Uiteraard had de grootste groep gecontroleerde personen alles tip top voor elkaar en mochten zij snel weer verder.

© Jeffrey Jacobs

De politie startte rond 20.00 uur met de controle, ter hoogte van de Zuiderster werd een controleplaats ingericht en al snel hadden de agenten beet. Een bezorger kwam op zijn fiets door het rode verkeerslicht, omdat hij geen identiteitskaart bij zich had moest zijn moeder de kaart komen brengen.

© Jeffrey Jacobs
- Advertisement -

Niet veel later werd er een auto langs de kant gezet, de bestuurder hiervan bleek onder invloed van verdovende middelen en is aangehouden. Een andere automobilist ontkwam niet aan een controle voor geluid vanuit de uitlaat. Deze bleek na een nauwkeurige meting de geluidsnorm van de auto te overschrijven. Papa kwam ter plaatse en viel gelijk uit tegen de politie “of ze niets beters te doen hadden”. De agenten vertelden uiteindelijk dat de auto te veel herrie produceerde waarop er een WOK-melding werd opgemaakt. De auto mag alleen nog worden afgesleept.

© Jeffrey Jacobs

Tegen het einde van de avond controleerden agenten een man. In de auto van de werden diverse wapens aangetroffen. Agenten hebben de slag- en steekwapens in beslag genomen. De man is aangehouden omdat er tijdens de controle nog bijzondere zaken bleken te spelen. In het kader van het onderzoek kan hier nog niet verder worden op ingegaan.

© Jeffrey Jacobs

Rond 21.00 uur veranderde de controle in een avondklok-controle. Zeker tien mensen kregen een bekeuring voor het overtreden van de avondklok. In één auto vielen drie bekeuringen, allen hadden geen geldige redenen om buiten te zijn.

© Jeffrey Jacobs
- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

Gerelateerd