zondag, april 18, 2021
5.1 C
Rotterdam
zondag 18 april 2021

Grote verkeerscontrole levert aanhoudingen en overtredingen op Hoofdweg Capelle aan den IJssel

Capelle aan den IJssel – De politie heeft bij een grootscheepse verkeerscontrole op de Hoofdweg in Capelle aan den IJssel meerdere overtredingen geconstateerd. Het ging om zaken zoals te hard rijden, het negeren van een roodverkeerslicht en bijvoorbeeld rijden in een auto met een uitlaat die veel herrie maakt. Uiteraard had de grootste groep gecontroleerde personen alles tip top voor elkaar en mochten zij snel weer verder.

© Jeffrey Jacobs

De politie startte rond 20.00 uur met de controle, ter hoogte van de Zuiderster werd een controleplaats ingericht en al snel hadden de agenten beet. Een bezorger kwam op zijn fiets door het rode verkeerslicht, omdat hij geen identiteitskaart bij zich had moest zijn moeder de kaart komen brengen.

© Jeffrey Jacobs

Niet veel later werd er een auto langs de kant gezet, de bestuurder hiervan bleek onder invloed van verdovende middelen en is aangehouden. Een andere automobilist ontkwam niet aan een controle voor geluid vanuit de uitlaat. Deze bleek na een nauwkeurige meting de geluidsnorm van de auto te overschrijven. Papa kwam ter plaatse en viel gelijk uit tegen de politie “of ze niets beters te doen hadden”. De agenten vertelden uiteindelijk dat de auto te veel herrie produceerde waarop er een WOK-melding werd opgemaakt. De auto mag alleen nog worden afgesleept.

© Jeffrey Jacobs

Tegen het einde van de avond controleerden agenten een man. In de auto van de werden diverse wapens aangetroffen. Agenten hebben de slag- en steekwapens in beslag genomen. De man is aangehouden omdat er tijdens de controle nog bijzondere zaken bleken te spelen. In het kader van het onderzoek kan hier nog niet verder worden op ingegaan.

© Jeffrey Jacobs

Rond 21.00 uur veranderde de controle in een avondklok-controle. Zeker tien mensen kregen een bekeuring voor het overtreden van de avondklok. In één auto vielen drie bekeuringen, allen hadden geen geldige redenen om buiten te zijn.

© Jeffrey Jacobs

Related Articles

Flinke woningbrand richt veel schade aan Poesiatstraat Ridderkerk

0
Ridderkerk - In een woning aan de Poesiastraat in Ridderkerk heeft zaterdagavond een flinke brand...

Politie onderzoekt schietincident aan Ooievaarspad in Capelle a/d IJssel

0
Capelle a/d IJssel - Zaterdagavond 17 april is de politie een onderzoek gestart naar een...

Bromfietser zwaargewond na val Groene Kruisweg Hoogvliet

0
Hoogvliet - Een bromfietser is zaterdag aan het eind van de middag zwaargewond geraakt na...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

Drukte op zaterdag in het Oude Havengebied; even genieten!

Drukte op zaterdag in het Oude Havengebied; even genieten! [...]

Politie controleert demonstratie in Rotterdam

Politie controleert demonstratie in Rotterdam [...]

Rijksweg A4 bij Delft weer vrij na kettingbotsing

Rijksweg A4 bij Delft weer vrij na kettingbotsing [...]

Jongen (16) omgekomen door ontploffing in Barendrecht

Jongen (16) omgekomen door ontploffing in Barendrecht [...]

Ongeval op A4 naar Den Haag; A13 ook dicht (werkzaamheden)

Ongeval op A4 naar Den Haag; A13 ook dicht (werkzaamheden) [...]

Stay Connected

9,380FansLike
640VolgersVolg
7,968VolgersVolg