Samenvatting persconferentie 8 maart 2021 : “We snakken naar meer vrijheid”

Date:

Deel bericht:

Op maandagavond 8 maart heeft het demissionaire kabinet opnieuw een persconferentie gegeven over de stand van zaken omtrent de corona-maatregelen. Hier leest u een samenvatting van deze persconferentie.


Puntsgewijs samengevat:

- Advertisement -
  • Avondklok met drie weken verlengd tot en met 31 maart 04.30 uur
  • Geen nieuwe versoepeling voor het aantal personen thuis te ontvangen. het aantal blijft op 1 persoon per dag.
  • Uitzondering van de avondklok voor de drie dagen van de verkiezingen, wordt er een uitzondering gemaakt voor medewerkers en kiezers. Je kunt ongehinderd naar het stembureau om bijvoorbeeld te kijken bij het tellen van stemmen.
  • Het negatief reisadvies is verlengd tot en met 15 april
  • Zwemles mag vanaf dinsdag 16 maart weer. Bij klachten blijven de kinderen thuis en ouders wachten thuis.
  • Winkels mogen op afspraak open, bestellen en afhalen mag ook. Maximaal 2 klanten per verdieping, en 4 uur van te voren een afspraak. Daarnaast wordt het aantal klanten verruimd tot één per 25 vierkante meter.
  • Buitensporten wordt toegestaan in groepen tot en met de leeftijd van 27 jaar. Voor volwassenen wordt dit opgerekt vanaf dinsdag 16 maart naar 4 personen.
  • Geen vaccinatieplicht voor mensen die dat niet willen, ook niet voor de nieuwe toegangsapp om aan te tonen dat je niet besmettelijk bent.

Uitgebreide samenvatting

Hugo de Jonge 
Die zomer daar kijken we allemaal reikhalzend naar uit, we snakken naar de toekomst zoals we die in het verleden ook kenden. Op 1 juli moet bij iedereen die dat wil de eerste prik zijn gezet. We weten nog niet of de vaccins voorkomen dat men besmet raakt. In de zomer kunnen wij effectief vaccineren van het grootste aantal maatregelen afscheid nemen. Begin juli moeten er 18 miljoen personen zijn gevaccineerd. Mensen die al corona hebben gehad, worden geadviseerd maar één prik te zetten.

Avondklok
Het schrappen van de avondklok lag bovenop de stapel. De reden dat deze niet kan worden afgeschaft is dat te zien is dat de avondklok samen met de beperking van het thuisbezoek echt werkt.

Versoepeling verpleeghuizen en winkels.
Bewoners in een verpleeghuis mogen straks niet één maar twee bezoekers ontvangen. Dit mag onder bepaalde voorwaarden. De belangrijkste voorwaarde is dat iedereen inclusief personeel zijn eerst prik heeft gekregen. Wanneer dit in gaat is nog niet bekend.

Voor kleine winkels met een oppervlakte tot 50 vierkante meter veranderd er niets. Ook voor grote winkels komt er een versoepeling. Vanaf volgende week wordt er gekeken naar vloeroppervlak. Per 25 vierkante meter mag een klant worden ontvangen, met een maximum van 50 per winkel. Dat is nog steeds minder dan de eerste lockdown toen er per 10 vierkante meter een klant mocht worden ontvangen.

Aantal corona patiënten in ziekenhuis toegenomen
Het aantal patiënten dat wordt opgenomen met corona in het ziekenhuis is weer toegenomen. Er liggen op dit moment 1905 patiënten met corona in het ziekenhuis. Dat zijn er 54 meer dan zondag. 558 patiënten liggen op de intensive care. Wel is het aantal patiënten op de IC stabiel, maar wel op een hoog niveau.. Het aantal besmettingen is wel afgenomen, ongeveer 500 minder dan afgelopen zeven dagen.

In klein groepje weer buiten sporten en zwemlessen van start
Volwassenen mogen met vier mensen samen gaan buiten sporten. Eerder was dat maximaal één persoon. Ook de zwemlessen in de binnenbaden mogen onder voorwaarden weer van start.

 

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Weer zorgt voor problemen op verschillende plaatsen in Nederland

Landelijk - Lokale regenval en onweer hebben op verschillende plekken in het land tot overlast geleid. In Noorden...

Uitgebrande keuken nadat vlam in de pan slaat Klencke Hoogvliet

Hoogvliet Rotterdam - Zondagavond 19 mei rond 22.03 uur is er brand uitgebroken in een keuken van een...

Woonboerderij uit 1894 verwoest door blikseminslag in Den Dungen

Den Dungen - Zondagavond brak brand uit in een woonboerderij uit 1894 aan de Bramerslandstraat in Den Dungen....

Café Ons Stekkie Herenwaard Rotterdam doorzeefd met kogels, wie weet meer?

Rotterdam - Vrijdag, net na middernacht, is er geschoten op een café aan de Herenwaard in IJsselmonde. De...