zondag, april 18, 2021
5.1 C
Rotterdam
zondag 18 april 2021

Ruim 200 stormmeldingen in Regio Rotterdam en 25 gewonden door storm Evert

Met windstoten tot 114km/u heeft storm Evert donderdag gezorgd voor veel overlast op veel plekken in de regio. Bomen waaiden om, het tramverkeer werd ontregeld en daken waaiden van woningen af. De brandweer van de Veiligheidsregio’s Zuid-Holland-Zuid en Rotterdam-Rijnmond hebben honderden de meldingen verwerkt. Hieronder een overzicht met de meest opvallende incidenten.

Alleen al in de regio Rotterdam kreeg de brandweer 200 meldingen te verwerken. Ongeveer 25 personen raakte door de storm gewond. Zij kregen bijvoorbeeld een dakpan op hun hoofd of werden geraakt door rondvliegende takken. Andere personen botsten ergens tegenop doordat ze met de wind werden meegevoerd.

De storm zorgde niet alleen voor overlast, op het strand in Scheveningen en Hoek van Holland waren tientallen mensen te vinden. Ze kwamen gedeelte toch van een zanderige kermis thuis. Het zorgde in ieder geval wel voor mooie plaatjes

Een kleine greep uit verschillende incidenten

Op de Westzeedijk in Rotterdam waaiden tijdelijke stoplichten om, deze vielen boven op de tramleidingen waardoor het tramverkeer werd gestremd. De RET is een geruime tijd bezig geweest om de stoplichten weer van de bovenleiding af te halen.

Op het Voorhout in Rotterdam -Hillegersberg waaide een boom om, deze viel op het dak van een school. Het dak raakte hierbij beschadigd maar van gevaar was geen sprake. De bomenploeg van de gemeente zal de boom op een later moment rooien.

Op de Ackersdijkstraat in Rotterdam waaide een boom om, deze viel op het dak van de woningen en een grote tak brak af. Deze kwam bovenop een auto terecht.

Op de Koperwiek in Capelle aan den IJssel waaide een bouwsteiger om, de steiger stond tegen de gevel van woningen. De steiger kwam uiteindelijk op het dak van het winkelcentrum terecht. Omdat de steiger verder geen gevaar meer vormde zal deze later worden opgeruimd en opnieuw worden opgebouwd.

In Maassluis werd een testlocatie van de GGD gedeeltelijk verwoest. De wind kreeg grip op een soort luifel aan de voorzijde en zorgde voor veel schade. De testlocatie was nog gesloten want deze zou pas halverwege Maart in gebruik worden genomen. Hoe groot de schade precies is, is nog onbekend.

Op het Damsterdiep in Dordrecht waaide de daken van de woningen, drie woningen raakten zwaarbeschadigd en zijn onbewoonbaar. De brandweer heeft ter plaatse niet heel veel meer kunnen doen dan nog wat loszittende resten te verwijderen. Een gespecialiseerd bedrijf zal vanuit de verzekeringen worden aangestuurd om het dak zo snel mogelijk te herstellen.

De gemeente Capelle aan den IJssel adviseerde in de loop van de morgen om het bos niet meer te betreden. Er zijn meerdere bomen omgewaaid, aan het begin van het bos hingen al borden van de vorige storm. De gemeente was al bezig met het herstellen van het bos, en zwakke bomen worden gerooid.

De van Brienenoordbrug werd in de middag afgesloten nadat vrachtwagen omwaaide. De vrachtwagen met een aanhanger werd omver geblazen door de wind. De truck zelf bleef rechtop staan maar de aanhanger waaide toch om. Een auto raakte zwaar beschadigd maar de inzittende bleef ongedeerd. De Parallelrijbaan werd in de richting van Breda voor uren afgesloten, ook op de hoofdrijbaan werden meerdere rijstroken afgesloten. Het zorgde om deze reden voor een flink verkeersinfarct.

Verzorgingshuis Molenstaete moet het doen zonder dak. Het dak waaide van het complex af, uit voorzorg is er een deel van de voorzieningen afgesloten geweest. De gemeente ondersteund het verzorgingshuis bij het herstel.

Related Articles

Flinke woningbrand richt veel schade aan Poesiatstraat Ridderkerk

0
Ridderkerk - In een woning aan de Poesiastraat in Ridderkerk heeft zaterdagavond een flinke brand...

Politie onderzoekt schietincident aan Ooievaarspad in Capelle a/d IJssel

0
Capelle a/d IJssel - Zaterdagavond 17 april is de politie een onderzoek gestart naar een...

Bromfietser zwaargewond na val Groene Kruisweg Hoogvliet

0
Hoogvliet - Een bromfietser is zaterdag aan het eind van de middag zwaargewond geraakt na...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

Drukte op zaterdag in het Oude Havengebied; even genieten!

Drukte op zaterdag in het Oude Havengebied; even genieten! [...]

Politie controleert demonstratie in Rotterdam

Politie controleert demonstratie in Rotterdam [...]

Rijksweg A4 bij Delft weer vrij na kettingbotsing

Rijksweg A4 bij Delft weer vrij na kettingbotsing [...]

Jongen (16) omgekomen door ontploffing in Barendrecht

Jongen (16) omgekomen door ontploffing in Barendrecht [...]

Ongeval op A4 naar Den Haag; A13 ook dicht (werkzaamheden)

Ongeval op A4 naar Den Haag; A13 ook dicht (werkzaamheden) [...]

Stay Connected

9,380FansLike
640VolgersVolg
7,968VolgersVolg