Eerste Amerikaanse helikopters verplaatst naar Waalhaven

Date:

Deel bericht:

Het Amerikaanse Leger is vandaag begonnen met het definitief verplaatsen van Defensiemateriaal vanuit Duitsland naar Nederland. Gisteren zouden de eerste helikopters al aankomen in de Rotterdamse Waalhaven maar dit werd vanwege slecht weer in Duitsland uitgesteld omdat de helikopter niet konden opstijgen.

In totaal komen er de aankomende dagen 54 helikopters naar Nederland. Dit zal gebeuren tot en met uiterlijk 6 april. De vluchten vinden plaatst tussen 7 en 19 uur. Het gaat om helikopters van het type Apache, Chinook en de Blackhawk. De helikopters maken deel uit van de 101ste Airborne Division, de divisie werd opgericht in 1942 en was bekend van D-day welke werd ingezet in 6 juni 1944.

- Advertisement -

Naast de helikopters worden er ook 1200 stuks overig materieel zoals voertuigen, containers en onderhoudsmateriaal naar de Waalhaven gebracht. Vanuit de Waalhaven gaat het materieel op transport terug naar Amerika naar de thuisbasis in Kentucky.

- Advertisement -

Gerelateerd