Nieuw standaard protocol voor nazorg ernstige verkeersongelukken

Date:

Deel bericht:

Er komt een nieuw standaard protocol waarin staat hoe wegbeheerders zoals gemeenten, provincies en Rijkswaterstaat moeten handelen na een ernstig verkeersongeluk. Tot op heden heeft iedere partij zijn eigen protocol hiervoor. Met een standaard landelijk protocol handelt straks iedereen met dezelfde richtlijnen.

In het handboek wordt er aandacht besteed voor slachtoffers en nabestaanden na een ernstig verkeersongeluk. Ook staat er een leidraad in om nieuwe incidenten te kunnen voorkomen.

- Advertisement -

Het protocol is tot stand gekomen na een proef van twee jaar in de gemeenten Alphen aan den Rijn, Velsen en Tilburg. Nu bepaalt voornamelijk de politie wat er gebeurd nar een ongeluk. In het nieuwe protocol wordt er ook gevraagd aan de wegbeheerders om mee te denken. Er wordt dan voornamelijk gekeken wat er veranderd kan worden om in de toekomst soortgelijke ongevallen te voorkomen.

In het nieuwe protocol wordt er meer aandacht besteed aan slachtoffers en nabestaanden. Zeker in het geval van dodelijke slachtoffers is begeleiding en medeleven heel belangrijk. De vereniging Verkeersslachtoffers is positief over het nieuwe protocol, zij ondersteunen het plan voor 100%.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Automobilist onder invloed rijdt motorrijder aan Vaanweg Rotterdam

Rotterdam - Een motorrijder is vrijdagmiddag op de Vaanweg in Rotterdam aangereden door een automobilist. Door de aanrijding...

Hoe gefrustreerde student Fouad L. drie onschuldige mensen van het leven beroofde door psychotisch gedrag

Rotterdam - Wat begint met een melding van een woningbrand aan het Heiman Dullaertplein in Rotterdam, mondt uiteindelijk...

Man (32) schiet mensen dood in Rotterdamse woning en pleegt aanslag in Erasmus MC met meerdere gewonden

Rotterdam - Een 32-jarige man is donderdagmiddag op het helideck van het Erasmus Mc in Rotterdam aangehouden nadat...

Explosie bij woning Groepstraat Rotterdam

Rotterdam - Na een handgranaat en een bekladding met een dreigende tekst is er op klaarlichte dag bij...