Stempotloden massaal te koop aangeboden

Date:

Deel bericht:

Vandaag stemmen we weer. Vanwege corona anders dan anders en krijg je om besmettingsgevaar te verkleinen het stempotlood mee naar huis. Sommigen kwamen daarmee op het idee om een lucratief handeltje te starten.

Elke gemeente heeft eigen potloden: de een korter dan de andere, met opdruk of zonder. Twitteraarster Layla de Jong startte op twitter een overzicht met zo veel mogelijk soorten en maten van het houten rode schrijfgerei.

- Advertisement -

Internethandel
Sommige mensen zien hun kans schoon en proberen hun potlood te slijten op het internet. “Zo goed als nieuw” en “Slechts eenmaal gebruikt” is veelal te lezen in de omschrijving. Sommige vragen een euro, anderen bedragen die oplopen tot honderdduizenden euro’s. Thijs uit Utrecht hoopt helemaal niet meer te hoeven werken en vraagt (afgerond op een cent) tien miljoen euro.

Of mensen er daadwerkelijk geld voor neerleggen, is nog maar de vraag. Immers, iedereen mag een potlood mee naar huis nemen na het stemmen. Wellicht dat verkopers kans maken als eventuele verzamelaars de potloden uit elke gemeente bijeen proberen te krijgen.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

NS zet treinen zaterdag drie minuten stil na recente mishandeling: “Het kan niet zo langer”

Landelijk - Op zaterdag 20 april zet de NS alle treinen om 22.30 uur drie minuten stil. Dit...

Celstraffen geëist tegen drugsbazen uit Schiedam en Capelle aan den IJssel

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft celstraffen van 10 jaar en 7 maanden geëist tegen twee 45-jarige mannen uit...

Politie houdt Vlaardinger aan na inval drugslab in Bleiswijk

Bleiswijk - In een garagebox in Bleiswijk aan de Overbuurtseweg is zaterdagmorgen een drugslab aangetroffen. Een 50-jarige Vlaardingen...

Scooter en fiets in botsing op Martin Luther Kingpad in Capelle aan den IJssel

Zaterdagmiddag rond 15:30 werden verschillende hulpdiensten gestuurd naar Martin Luther Kingpad in Capelle aan den IJssel waar een...