Stempotloden massaal te koop aangeboden

Date:

Deel bericht:

Vandaag stemmen we weer. Vanwege corona anders dan anders en krijg je om besmettingsgevaar te verkleinen het stempotlood mee naar huis. Sommigen kwamen daarmee op het idee om een lucratief handeltje te starten.

Elke gemeente heeft eigen potloden: de een korter dan de andere, met opdruk of zonder. Twitteraarster Layla de Jong startte op twitter een overzicht met zo veel mogelijk soorten en maten van het houten rode schrijfgerei.

- Advertisement -

Internethandel
Sommige mensen zien hun kans schoon en proberen hun potlood te slijten op het internet. “Zo goed als nieuw” en “Slechts eenmaal gebruikt” is veelal te lezen in de omschrijving. Sommige vragen een euro, anderen bedragen die oplopen tot honderdduizenden euro’s. Thijs uit Utrecht hoopt helemaal niet meer te hoeven werken en vraagt (afgerond op een cent) tien miljoen euro.

Of mensen er daadwerkelijk geld voor neerleggen, is nog maar de vraag. Immers, iedereen mag een potlood mee naar huis nemen na het stemmen. Wellicht dat verkopers kans maken als eventuele verzamelaars de potloden uit elke gemeente bijeen proberen te krijgen.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Landelijk Meldpunt Internetoplichting waarschuwt voor malafide webwinkels in aanloop naar feestdagen

Nederland - De politie ontvangt steeds meer aangiftes en meldingen over malafide webwinkels. Aankoopfraude is inmiddels zelfs de...

Moordverdachte Bretley D. aangehouden in Amsterdam

De politie heeft de van moord verdachte 24-jarige Bretley D. opgepakt in Amsterdam. De politie was naar de...

Instappen Amsterdam-Oost en Arnhem in zoektocht naar Bretly Dorder

Rotterdam - Het aantal tips dat bij de politie binnenkomt, blijft oplopen. Elke tip wordt bekeken, onderzocht en...

Twee auto’s beschadigd nadat boom omvalt Dorpsweg Rotterdam

Rotterdam - Op de Dorpsweg in Rotterdam-Charlois is zaterdagochtend rond 11.29 uur een boom omgevallen door de harde...