In een half uur tijd ging alles verloren bij zeer grote brand Lylantse Baan Capelle aan den IJssel (video)

Date:

Deel bericht:

Capelle aan den IJssel – Zondagmorgen 21 maart 2021 10.58 uur, de brandweer ontvangt een melding van een brand in een meubelzaak aan de Lylantse Baan in Capelle aan den IJssel. Nog geen vier minuten later als de eerste tankautospuit van de brandweer is aangekomen slaan de vlammen aan alle kanten uit het dak. Een drama voor de ondernemer van Decor Wonen XL en de ondernemers uit het ondernemershuis in Capelle aan den IJssel.

Foto : Wendy Jacobs

Gelukkig was er voor zover bekend niemand meer binnen en gaat het slechts om materiële schade die tot in de miljoenen loopt. De brandweer was rond half 12 met zeker 8 brandweerploegen de brand aan het bestrijden. Een speciaal schuimblusvoertuig werd ingezet om de brand zo snel mogelijk te blussen. Dat had effect want binnen een half uur zijn de grootste vlammen verdwenen en brand het vooral nog in het gebouw.

- Advertisement -
Foto : Henk Roos

De brand kon vanwege de hoge vuurbelasting in het pand snel om zich heen grijpen. Het pand stond vol met brandbare materialen zoals banken, vloerbedekking bedden en matrassen. De ideale brandstof voor een flinke uitslaande brand. Grote rookwolken trokken over Capelle aan den IJssel in de richting van Krimpen aan den IJssel. Vanwege de wind bleef de rook goed zichtbaar en werd de brand flink aangewakkerd. De Veiligheidsregio besloot op dat moment om een NL-Alert uit te sturen.

Foto : Wendy Jacobs

 

 

De woonwinkel was al niet meer te redden bij aankomst. De brandweer zette in op het houden van het kantoorpand, maar helaas de ruiten breken onder de extreme hitte en de vlammen grijpen ook daar deels om zich heen. Inmiddels stonden de eerste brandweerploegen in het kantoorgebouw. Ook zij deden er alles aan om de brand binnen te blussen. Desondanks loopt het gehele gebouw zware rook- en waterschade op. Op de tweede verdieping is de brand doorgeslagen naar de voorzijde. Ondernemers van het ondernemershuis stonden er verslagen bij.

Foto : Jeroen van Zomeren

Rond 15.30 wordt voor het gehele incident het sein Brand Meester gegeven. Het nablussen zal nog enkele uren in beslag nemen. Hoe de brand is ontstaan is niet bekend. Of er al iemand aanwezig was in het pand van Decor Wonen was is niet bekend.

 

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Motorrijder gewond na aanrijding met vrachtwagen A15 Pernis

Pernis- Op hoofdrijbaan van de snelweg A15 ter hoogte van Pernis heeft maandag een aanrijding plaatsgevonden waarbij een...

Kinderen vinden handgranaat en gooien ermee over Groepstraat Rotterdam

Rotterdam - Een groepje spelende kinderen heeft zondagavond rond 18.45 uur een "handgranaat" aangetroffen in een speeltuin aan...

Felle scooterbrand in kelder van flat aan Valeriusrondeel in Capelle aan den IJssel

Capelle aan den IJssel - Zondagmiddag 24 september rond 15.00 uur is er brand uitgebroken in een flat...

Drie gewonden na steekpartij in Rotterdam-Centrum

Rotterdam - Zaterdagnacht 23 september rond 5.37 uur zijn er bij een steekpartij in Rotterdam-centrum drie personen gewond...