dinsdag, april 13, 2021
6.7 C
Rotterdam
dinsdag 13 april 2021

In een half uur tijd ging alles verloren bij zeer grote brand Lylantse Baan Capelle aan den IJssel (video)

Capelle aan den IJssel – Zondagmorgen 21 maart 2021 10.58 uur, de brandweer ontvangt een melding van een brand in een meubelzaak aan de Lylantse Baan in Capelle aan den IJssel. Nog geen vier minuten later als de eerste tankautospuit van de brandweer is aangekomen slaan de vlammen aan alle kanten uit het dak. Een drama voor de ondernemer van Decor Wonen XL en de ondernemers uit het ondernemershuis in Capelle aan den IJssel.

Foto : Wendy Jacobs

Gelukkig was er voor zover bekend niemand meer binnen en gaat het slechts om materiële schade die tot in de miljoenen loopt. De brandweer was rond half 12 met zeker 8 brandweerploegen de brand aan het bestrijden. Een speciaal schuimblusvoertuig werd ingezet om de brand zo snel mogelijk te blussen. Dat had effect want binnen een half uur zijn de grootste vlammen verdwenen en brand het vooral nog in het gebouw.

Foto : Henk Roos

De brand kon vanwege de hoge vuurbelasting in het pand snel om zich heen grijpen. Het pand stond vol met brandbare materialen zoals banken, vloerbedekking bedden en matrassen. De ideale brandstof voor een flinke uitslaande brand. Grote rookwolken trokken over Capelle aan den IJssel in de richting van Krimpen aan den IJssel. Vanwege de wind bleef de rook goed zichtbaar en werd de brand flink aangewakkerd. De Veiligheidsregio besloot op dat moment om een NL-Alert uit te sturen.

Foto : Wendy Jacobs

 

 

De woonwinkel was al niet meer te redden bij aankomst. De brandweer zette in op het houden van het kantoorpand, maar helaas de ruiten breken onder de extreme hitte en de vlammen grijpen ook daar deels om zich heen. Inmiddels stonden de eerste brandweerploegen in het kantoorgebouw. Ook zij deden er alles aan om de brand binnen te blussen. Desondanks loopt het gehele gebouw zware rook- en waterschade op. Op de tweede verdieping is de brand doorgeslagen naar de voorzijde. Ondernemers van het ondernemershuis stonden er verslagen bij.

Foto : Jeroen van Zomeren

Rond 15.30 wordt voor het gehele incident het sein Brand Meester gegeven. Het nablussen zal nog enkele uren in beslag nemen. Hoe de brand is ontstaan is niet bekend. Of er al iemand aanwezig was in het pand van Decor Wonen was is niet bekend.

 

Related Articles

Samenvatting persconferentie corona 13 april 2021 : “Geen versoepelingen, wel buitenschoolse opvang weer open”

0
Op dinsdagavond 13 april 2021 hebben demissionair-minister Hugo de Jonge en premier Mark Rutte een...

Man die vrouw probeerde om te brengen in ziekenhuis Gouda veroordeeld tot celstraf en TBS

0
Gouda - De rechtbank in Den Haag heeft acht jaar celstraf en TBS met dwangverpleging...

Twee gewonden bij ongeval Langenhorst Rotterdam

0
Rotterdam - Op de Langenhorst in Rotterdam zijn dinsdagmorgen twee personen gewond geraakt bij een...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

Stakingsdreiging Rotterdamse haven afgewend

Stakingsdreiging Rotterdamse haven afgewend [...]

Poster boze sheriff op winkelruiten in Hoek van Holland

Poster boze sheriff op winkelruiten in Hoek van Holland [...]

OurDomain bereikt hoogste punt

OurDomain bereikt hoogste punt [...]

1800 nieuwe fietsparkeerplaatsen in Rotterdam

1800 nieuwe fietsparkeerplaatsen in Rotterdam [...]

8 miljoen voor kankeronderzoek in Erasmus MC

8 miljoen voor kankeronderzoek in Erasmus MC [...]

Stay Connected

9,380FansLike
640VolgersVolg
7,968VolgersVolg