In meerdere steden demonstraties op internationale dag tegen racisme en discriminatie

Date:

Deel bericht:

Zondagmiddag 21 maart zijn er meerdere demonstraties door Nederland geweest om aandacht te vragen voor racisme en discriminatie. Zo werd onder andere in Amsterdam en Den Haag actie gevoerd.

Vandaag is het de dag van de Verenigde Naties tegen racisme en discriminatie. In meerdere landen, waaronder ook Nederland, wordt stilgestaan bij de problemen. In het Westerpark in Amsterdam en op het Koekamp in Den Haag zijn mensen bijeengekomen.

- Advertisement -

In Amsterdam werd het maximaal aantal demonstranten van vijfhonderd gehaald en de gemeente moest mensen vragen niet meer naar het Westerpark te komen. In Den Haag vond een kleinschaliger protest plaats met een vijftigtal personen.

Tientallen mensen kwamen in Den Haag bijeen voor het protest

Er werden toespraken gehouden door mensen over de negatieve ervaringen die zij hebben vanwege hun huidskleur, geloof, geaardheid of levensovertuiging. Daarnaast werd ook benadrukt dat mensen altijd moeten blijven strijden om het uitsluiten van personen tegen te gaan.

Erasmusbrug kleurt blauw
Ook Rotterdam staat vandaag stil bij deze dag. Zo zal vanavond de Erasmusbrug blauw kleuren.

- Advertisement -

Gerelateerd