donderdag, juni 30, 2022
19.9 C
Rotterdam
donderdag 30 juni 2022

Zeer grote brand woonwinkel Lylantse Baan Capelle aan den IJssel is uit (video)

- advertentie -

Capelle aan den IJssel – De zeer grote uitslaande brand in de winkel van Decor Wonen is uit, de brand brak op zondagmorgen rond 11.00 uur uit en verwoeste in korte tijd het hele pand. Ook een geschakeld kantoorpand heeft forse schade opgelopen.

Foto : Wendy Jacobs

De brand begon vermoedelijk op de 1e verdieping van de woonwinkel. Omdat er veel brandbaar materiaal aanwezig was greep de brand zeer snel om zich heen. Binnen luttele minuten stond de gehele bovenverdieping in de brand en was er al geen redden meer aan. De brandweer schaalde op naar zeer grote brand en kwam met meerdere pelotons ter plaatse om de brand te blussen.

Foto : Wendy Jacobs

De rookwolken trokken over Capelle aan den IJssel en Prins Alexander, in het effectgebied werd een NL-Alert verzonden om ramen en deuren gesloten te houden. Er zijn door metingen van de brandweer geen gevaarlijke stoffen gemeten. Rook is natuurlijk niet goed, maar vormt geen gevaar. Wel kunnen bewoners die bijvoorbeeld roetdeeltjes vinden die wegspuiten met een tuinslang. Het zal dan gaan om woningen in Rotterdam Oosterflank en Schollevaar.

Foto’s : Jeroen van Zomeren en Remco Gerritsen

Hoe de brand is ontstaan is nog niet bekend, de woonwinkel zou open zijn geweest tijdens het uitbreken van de brand. Dit kon nog niet worden bevestigd. De brandweer zal nog uren nodig hebben om alle vuurhaarden te doven. De rookontwikkeling is zeer fors afgenomen.


Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp+31103070855 of Mailredactie@nieuwsopbeeld.nl


 

- Advertisement -

Laatste nieuws

- advertentie -
spot_img

Meest gelezen

Like ons ook op

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,235VolgersVolg
- advertentie -