dinsdag, augustus 3, 2021
19.7 C
Rotterdam
dinsdag 3 augustus 2021

Ondernemers uit ondernemershuis zwaar gedupeerd, waarschijnlijk is alles verloren Lylantse Baan Capelle aan den IJssel

Capelle aan den IJssel – Ondernemers uit ondernemershuis zijn zwaar gedupeerd door de alles verwoestende brand van zondagmorgen. Het ondernemershuis is grotendeels verwoest aan de kant waar de woonwinkel in brand stond. Vooral op de tweede etage is het een ravage. Bijna alles heeft in de brand gestaan, muren zijn omgevallen en er zitten scheuren in het beton, en op de verdiepingen heeft zeker 20 centimeter water gestaan.

Het pand mag voorlopig niet worden betreden. Door de enorme hitte is het beton gaan scheuren, dit zorgt voor instabiliteit van het pand. De kans bestaat dat het helemaal niet meer betreden mag worden. In het ondernemershuis zitten 120 ZZP-ers, zij huren daar een kleine ruimte. Er zit letterlijk van alles in gevestigd. Van een IT-bedrijfje tot een kunstatelier. Maar ook een oudere man met een verzameling aan oude scheepsbouwmodelletjes.

Foto : Jeffrey Jacobs

Alles is verwoest, zichtbaar geëmotioneerd staan de ondernemers zondag en maandag voor het pand. Is er nog iets te redden of moeten ze helemaal opnieuw beginnen. Eigenaar Wim Schippers leeft mee met de ondernemers, voor hem als pandeigenaar is het een enorme klap maar voor de ondernemers nog groter. Ze hebben niets meer. Zowel de woonwinkel als het kantoorpand is van Schippers. De schade loopt in de miljoenen. De kans is nog maar of het pand hersteld kan worden.

Hoe de brand is ontstaan is niet bekend. Volgens de ondernemers is het mogelijk begonnen in de keuken van de woonwinkel. Maar dat is slechts wat giswerk nog, de politie en brandweer zijn een onderzoek gestart. Uit dit onderzoek wordt hopelijk duidelijk hoe de brand is ontstaan en hoe de brand zo verschrikkelijk snel om zich heeft kunnen grijpen. De brandweer houdt met alle scenario’s rekening.

Lees ook : Capelse ondernemers steunen gedupeerden brand Lylantse Baan

 

Related Articles

Man (34) aangehouden in verband met brand aan Norma in Capelle a/d IJssel

0
Capelle a/d IJssel - De politie heeft een 34-jarige man aangehouden als verdachte voor de...

Politie genoodzaakt waarschuwingsschoten te lossen bij aanhoudingen in Rotterdam

0
Rotterdam - Maandagavond 2 augustus heeft een agent waarschuwingsschoten gelost voor de aanhouding van een...

Lichaam in auto aangetroffen Aalbersestraat Dordrecht

0
Dordrecht - De politie heeft maandagavond in de Aalbersestraat in Dordrecht een lichaam in een...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

Waarschuwingsschoten bij arrestatie na steekpartij in R'dam

Waarschuwingsschoten bij arrestatie na steekpartij in R'dam [...]

Onderzoek naar lichaam in geparkeerde auto in Dordrecht

Onderzoek naar lichaam in geparkeerde auto in Dordrecht [...]

Weer woning beschoten op Kop van Zuid

Weer woning beschoten op Kop van Zuid [...]

Stille tocht voor doodgestoken Joshua start om 19.00 uur

Stille tocht voor doodgestoken Joshua start om 19.00 uur [...]

Verdachte fatale steekpartij Beverwaard langer vast

Verdachte fatale steekpartij Beverwaard langer vast [...]

Stay Connected

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,011VolgersVolg