woensdag, april 14, 2021
3.4 C
Rotterdam
woensdag 14 april 2021

Ondernemers uit ondernemershuis zwaar gedupeerd, waarschijnlijk is alles verloren Lylantse Baan Capelle aan den IJssel

Capelle aan den IJssel – Ondernemers uit ondernemershuis zijn zwaar gedupeerd door de alles verwoestende brand van zondagmorgen. Het ondernemershuis is grotendeels verwoest aan de kant waar de woonwinkel in brand stond. Vooral op de tweede etage is het een ravage. Bijna alles heeft in de brand gestaan, muren zijn omgevallen en er zitten scheuren in het beton, en op de verdiepingen heeft zeker 20 centimeter water gestaan.

Het pand mag voorlopig niet worden betreden. Door de enorme hitte is het beton gaan scheuren, dit zorgt voor instabiliteit van het pand. De kans bestaat dat het helemaal niet meer betreden mag worden. In het ondernemershuis zitten 120 ZZP-ers, zij huren daar een kleine ruimte. Er zit letterlijk van alles in gevestigd. Van een IT-bedrijfje tot een kunstatelier. Maar ook een oudere man met een verzameling aan oude scheepsbouwmodelletjes.

Foto : Jeffrey Jacobs

Alles is verwoest, zichtbaar geëmotioneerd staan de ondernemers zondag en maandag voor het pand. Is er nog iets te redden of moeten ze helemaal opnieuw beginnen. Eigenaar Wim Schippers leeft mee met de ondernemers, voor hem als pandeigenaar is het een enorme klap maar voor de ondernemers nog groter. Ze hebben niets meer. Zowel de woonwinkel als het kantoorpand is van Schippers. De schade loopt in de miljoenen. De kans is nog maar of het pand hersteld kan worden.

Hoe de brand is ontstaan is niet bekend. Volgens de ondernemers is het mogelijk begonnen in de keuken van de woonwinkel. Maar dat is slechts wat giswerk nog, de politie en brandweer zijn een onderzoek gestart. Uit dit onderzoek wordt hopelijk duidelijk hoe de brand is ontstaan en hoe de brand zo verschrikkelijk snel om zich heeft kunnen grijpen. De brandweer houdt met alle scenario’s rekening.

Lees ook : Capelse ondernemers steunen gedupeerden brand Lylantse Baan

 

Related Articles

Samenvatting persconferentie corona 13 april 2021 : “Geen versoepelingen, wel buitenschoolse opvang weer open”

0
Op dinsdagavond 13 april 2021 hebben demissionair-minister Hugo de Jonge en premier Mark Rutte een...

Man die vrouw probeerde om te brengen in ziekenhuis Gouda veroordeeld tot celstraf en TBS

0
Gouda - De rechtbank in Den Haag heeft acht jaar celstraf en TBS met dwangverpleging...

Twee gewonden bij ongeval Langenhorst Rotterdam

0
Rotterdam - Op de Langenhorst in Rotterdam zijn dinsdagmorgen twee personen gewond geraakt bij een...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

Stakingsdreiging Rotterdamse haven afgewend

Stakingsdreiging Rotterdamse haven afgewend [...]

Poster boze sheriff op winkelruiten in Hoek van Holland

Poster boze sheriff op winkelruiten in Hoek van Holland [...]

OurDomain bereikt hoogste punt

OurDomain bereikt hoogste punt [...]

1800 nieuwe fietsparkeerplaatsen in Rotterdam

1800 nieuwe fietsparkeerplaatsen in Rotterdam [...]

8 miljoen voor kankeronderzoek in Erasmus MC

8 miljoen voor kankeronderzoek in Erasmus MC [...]

Stay Connected

9,380FansLike
640VolgersVolg
7,968VolgersVolg