Enorme brand woonwinkel Lylantse Baan Capelle aan den IJssel niet aangestoken

Date:

Deel bericht:

Capelle aan den IJssel – De enorme brand die afgelopen zondagmorgen een woonwinkel verwoeste en een geschakeld kantoorpand zwaar beschadigde is niet aangestoken. Dat zeggen de politie en brandweer op basis van het Forensisch Onderzoek van de afgelopen dagen. Waar de brand dan wel is ontstaan en hoe deze zo hard heeft kunnen ontwikkelen is waarschijnlijk niet meer te achterhalen.

De brand ontstond op zondagochtend 22 maart omstreeks 11.00 uur. Een aantal minuten na de eerste brandweermelding sloegen de vlammen al metershoog uit het pand. Door de brand kwam er een enorme rookontwikkeling vrij, dit zorgde voor flink wat overlast. De woonwinkel was binnen enkele minuten volledig verwoest, het kantoorpand met daarin bedrijven van 120 ondernemers raakten zeer ernstig beschadigd.

- Advertisement -

De brandweer wist de grootste vlammen binnen een half uur onder controle te krijgen. De grootste rookontwikkeling nam daardoor flink af. Tientallen eenheden van de brandweer werden ingezet, ook was er nog even sprake om een crashtender van Rotterdam The Hague Airport ter plaatse laten komen. Dit bleek uiteindelijk niet nodig en mogelijk te zijn. Rond 15.30 uur was de brand zo goed als uit.

Ondernemers uit het getroffen kantoorgebouw zijn nog altijd ik onzekerheid, ze weten nog steeds niet of er nog spullen te redden zijn. De constructie van het pand is door felle brand beschadigd geraakt, aan de zijde van de woonwinkel is het beton gescheurd. De gemeente Capelle aan den IJssel heeft een specialist opdracht gegeven om de bouwkundige staat grondig te inspecteren, wanneer dit onderzoek is afgerond is pas duidelijk of ondernemers nog naar binnen mogen, of dat het pand is afgeschreven en gesloopt zal moeten worden. Het gedeelte waar de woonwinkel zat gevestigd is volledig verloren gegaan.

 

 

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Schade aan woningen na explosie Kruisdijk Portugaal

Poortugaal - Vrijdagavond 19 april rond 21.37 uur heeft er een explosie plaatsgevonden aan de Kruisdijk in Portugaal. Door...

Geparkeerde auto vliegt in brand Nieuwpoortweg Schiedam

Schiedam - Vrijdagavond 19 april omstreeks 18:00 is er brand uitgebroken in een voertuig aan de Nieuwpoortweg in...

Brand in kruipruimte van woning na het branden van onkruid Oberonhof Hoogvliet

Hoogvliet Rotterdam - In de kruipruimte van een woning aan de Oberonhof in Hoogvliet is Vrijdagavond brand uitgebroken....

Elektrische fiets vliegt in de brand, brandweer weet erger te voorkomen Justus van Effenlaan Waddinxveen

Waddinxveen - Vrijdagmiddag 19 april omstreeks 17:43 is er brand uitgebroken in een tuinhuisje aan de Justus van...