Viruswaarheid-voorman Willem Engel moet voor rechter verschijnen

Date:

Share post:

Rotterdam – Willem Engel, voorman van Viruswaarheid, moet zich melden bij de rechtbank. Zo wordt hij verdacht van opruiing op Social media  Daarnaast heeft hij zich ook niet gehouden aan een gebod van de Haagse burgemeester om een demonstratie te beëindigen. 

De in Rotterdam woonachtige dansleraar was afgelopen 10 oktober in Den Haag bij een onaangekondigde demonstratie. Na enige tijd ontbond de burgemeester de demonstratie, waarop de demonstranten gevraagd werden te vertrekken. Daarentegen trokken ze als groep door de binnenstad.

Na meerdere wandelrondjes door de binnenstad zonder einddoel was de maat vol voor de politie en werd de groep ingesloten op de Lange Poten. Daar werden uiteindelijk de sleutelfiguren – waaronder Willem Engel – aangehouden en kreeg de rest van groep een laatste kans om te vertrekken.

“Agenten onder burgerarrest stellen”
De gehele actie werd live gestreamd door Engel, en zou daarbij hebben gezegd: “maar dan moeten we misschien agenten onder burgerarrest gaan stellen, want ze gijzelen nu hè”. Deze zin wordt nu als opruiend gezien en leidt ertoe dat Willem Engel uitleg moet geven aan de rechter.

Ook het feit dat hij niet de demonstratie heeft beëindigd na het gebod van de burgemeester, is nu onderdeel van de zaak.

- Advertisement -

Gerelateerd