Drie verdachten aangehouden voor cocaïnesmokkel in Rotterdamse haven

Date:

Share post:

Rotterdam – Dinsdag 23 maart hebben de Douane en Zeehavenpolitie drie verdachten aangehouden en 26 kilo cocaïne onderschept in de Rotterdamse Haven. Dat heeft het Openbaar Ministerie (OM) vandaag bekend gemaakt.

Vandaag werden de drie mannen van 38, 47 en 48 jaar uit Amsterdam, België en Rotterdam voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die heeft beslist dat hun voorarrest met twee weken wordt verlengd.

Drugs overboord gegooid en opgedoken
Uit het onderzoek tot nu toe is gebleken dat er cocaïne overboord is gegooid van een zeeschip. De 26 pakketjes met cocaïne zijn opgedoken door de Belgische verdachte. De andere twee mannen stonden op de kade en namen de cocaïne in ontvangst.

Toen de Douane en zeehavenpolitie, na observatie, ter plaatse kwamen, sloegen zij op de vlucht. Uiteindelijk zijn de drie verdachten aangehouden en blijven nu dus langer vastzitten. Zij worden verdacht van handel en invoer van verdovende middelen.

Zaak verder in onderzoek
Het HARC-team, een samenwerkingsverband van Douane, FIOD, zeehavenpolitie en het Openbaar Ministerie in Rotterdam heeft de zaak verder in onderzoek. De drugs zijn inmiddels vernietigd.

- Advertisement -

Gerelateerd