Verdachte van doen bommelding bij Tweede Kamer langer in voorarrest

Date:

Deel bericht:

Den Haag, Alphen a/d Rijn – De 47-jarige man uit Alphen aan den Rijn die gisteren werd aangehouden op verdenking van het doen van een valse bommelding, blijft langer vastzitten. Dat heeft het Openbaar Ministerie (OM) vandaag bekend gemaakt.

Gisteren werd aan het einde van de middag een bommelding gedaan bij het Binnenhof in Den Haag. Hierop werd het gebouw van de Tweede Kamer afgesloten en werden omliggende straten afgezet. Na onderzoek door de politie werden er geen explosieven aangetroffen.

- Advertisement -

Terwijl het incident in Den Haag zich ontwikkelde, waren rechercheurs ook al een onderzoek gestart naar de herkomst van de melding. Deze leidde de politie naar de 47-jarige Alphenaar die later op de dag werd aangehouden.

De rechter-commissaris heeft vandaag besloten dat zijn voorarrest tot de voorgeleiding. Deze voorgeleiding vindt maandag plaats.

- Advertisement -

Gerelateerd